HVALE VRIJEDNA AKCIJA U TROGIRU Vinskom cestom do humanosti i dobrote

Važno je naglasiti zanimljivost da je udruga Toms jedina udruga u Hrvatskoj koja provodi ovakvu vrstu humanitarne akcije te smo jako ponosni na dosadašnju suradnju s vinarima i na dosadašnji uspjeh akcije - kažu nam u trogirskoj udruzi

I ove godine je održana 17. po redu humanitarna akcija pod nazivom ”Vinskom cestom do humanosti i dobrote”. Organizator ove akcije je udruga tjelesnih invalida TOMS sa svojim članovima, volonterima i zaposlenicima. Volonteri udruge TOMS su kroz svibanj i lipanj obišli cijelu Hrvatsku od Iloka, Vukovara, Kutjeva, Kutine, Đakova preko Istre, točnije, Vodnjana, Buja, Buzeta pa do Korčule i Peljšca na jugu. Prikupljeno je ukupno 1200 boca vina i 500l u refužo ambalaži od vinara diljem Hrvatske koji poklanjaju i doniraju vina u humanitarne svrhe odnosno za najteže invalide udruge TOMS. Prodajom vina na Trogirskoj rivi, udruga Toms je do sada uspjela pomoći invalidima u kupnji jednog stana, u prilagodbi stana ili obiteljske kuće, u kupnji kombija, električnih kolica te u preuređenju kupatila.


Važno je naglasiti zanimljivost da je udruga Toms jedina udruga u Hrvatskoj koja provodi ovakvu vrstu humanitarne akcije te smo jako ponosni na dosadašnju suradnju s vinarima i na dosadašnji uspjeh akcije.

Prigodnim kulturno-zabavnim programom,akciju su podržali svojim nastupima: Narodna glazba Trogir, Segetske mažoretkinje, KUD kvadrilja uz mandolinski sastav, KUD Labišnica,duo Rovinjež i Nedo Kovačev te grupa Maestral iz Kaštel Starog koji su goste zabavljali duboko u noć. Uz pjesmu i ples, okupljeni su degustirali te kupovali boce vina pri tom pomažeći udruzi.

Voditeljice programa su bile, po prvi put ove godine, djelatnice same udruge i to mag.logoped Ivna Petric i prof.rehabilitator Mira Buble Ćudina. Predstavile su okupljenima i svoj rad u dječjem centru udruge gdje se provode grupne i individualne terapije s djecom s potešoćama u razvoju. Uz kolege fiziterapeuta Teo Radić te psihologa Darinka Rako, centar okuplja jako veliki broj djece s trogirskog područja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0