Tradicionalni koncert za Svetoga Duju ove godine ima snažnu notu dobrote. Ovaj glazbeni događaj prvi put ima humanitarni karakter i to s ciljem prikupljanja sredstava za Dječju traumatologiju odjela fizikalne medicine.

Na glazbeno – humanitarnom spektaklu “Ključ života” nastupaju neka od najvećih imena splitske estrade, Neno Belan, Gibonni, Tedi Spalato, Doris Dragović, Goran Karan, Jole, Giuliano & Diktatori Buđenje, Tiho Orlić, Domenica, Dalmatino

Koncert je, naravno, besplatan Splićanima i gostima, a sredstva će se prikupljati putem call centra uz izravan prijenos na HTV-u od 20.05 sati. Otvoren je i poseban telefonski broj 060 9002 koji zvoni neprestano tijekom koncerta.

U Call centru zatekli smo brojna poznata imena pa se gledateljima javljaju nadbiskup Marin Barišić, ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, direktorica TZ Grada Splita Alijana Vukšić, rektor splitskog Sveučilišta Dragan Ljutić i zapovjednik HRM-a Ivo Raffanelli. Uskoro će ih zamijeniti nova imena koja možete pročitati ovdje:

Kompletna lista pjesama:

– Izvođači nisu dvojili ni trena, rado su se odazvali kao i uvijek spremni dati svoj doprinos kada je potrebno. Glazbenici nastupaju besplatno, a sav prihod Dječjoj traumatologiji odjela fizikalne medicine ići će od call centra – rekao je organizator Tomislav Mrduljaš.

Mrduljaš nam je otkrio da se ideja rodila na inicijativu dr. Dinka Pivalice, pročelnika Zavoda za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju KBC-a Split. Bolnici su nužna sredstva, a kroz razgovor su, u suradnji s Gradom, došli na ideju da humanitarni koncert organiziraju za Svetoga Duju.

Naziv hvale vrijedne akcije ‘Ključ života‘ je i više nego simboličan. Svjedoci smo kako je upravo ‘ključ života’ najčešće u rukama dobrih ljudi, spremnih pružiti ruku kada treba.

Sav prihod Dječjoj traumatologiji odjela fizikalne medicine

– Izvođači nisu dvojili ni trena, rado su se odazvali kao i uvijek spremni dati svoj doprinos kada je potrebno. Glazbenici nastupaju besplatno, a sav prihod Dječjoj traumatologiji odjela fizikalne medicine ići će od call centra – rekao je Mrduljaš.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime