HUMANITARNA IZLOŽBA: Sveučilište u Splitu i splitski umjetnici zajedno za Banovinu

Izložba će se otvoriti u utorak 16. veljače, s početkom u 12 sati u Sveučilišnoj galeriji "Vasko Lipovac", u Ruđera Boškovića 31


Ovu humanitarnu izložbu otvorit će rektor splitskog sveučilišta prof. dr. sc.
Dragan Ljutić, a posjetitelji se mole da se pridržavaju svih mjera preporuka Nacionalnog stožera te da prilikom dolaska u Sveučilišnu galeriju nose zaštitne maske i da se drže propisane fizičke udaljenosti od dva metra. Usto, na ulazu će se posjetiteljima mjeriti temperatura.


Izložbu će pratiti i online aukcija svih izloženih radova, kako slika, tako i skulptura, a prikupljena sredstva namijenjena su studentima i njihovim obiteljima koji su pogođeni razornim potresom na području Banovine.

Online aukcija bit će postavljena na mrežnim stranicama Sveučilišta u Splitu, a licitirati za izloženih djela bit će moguće 24 sata, od 25. do 26. veljače, što je ujedno i posljednji dan izložbe u Sveučilišnoj galeriji.

Kuzma Kovačić / Foto: Zoran Alajbeg

Postav izložbe sadrži ukupno dvadeset i dva (22) rada istaknutih imena splitske akademske likovne scene, svoja djela su donirali: Josip Botteri Dini, Ana Marija Botteri, Željko Bubalo, Ljubica Buble Dragojević, Mladen Čulić, Edvin Dragičević, Nikola Džaja, Kažimir Hraste, Stjepan Ivanišević, Ivan Listeš, Petar Jakelić, Robert Jozić, Kuzma Kovačić, Helena Mardešić Sikora, Zvonimir Mihanović, Matko Mijić, Dražen Pejković, Hrvoje Marko Peruzović, Velebit Restović, Dijana Iva Sesartić, Vjekoslav Stipica, te Vice Tomasović.

Početna cijena svih radova iznosit će 5.000,00 kuna, a željenu umjetninu bit će moguće kupiti putem aukcijske online licitacije kako bi se pružilo što veću pomoć onima najpotrebitijima.

Kupci radova, uz umjetnički rad, dobit će priliku iskazati solidarnost i pružiti potporu studentima i studenticama koji dolaze iz područja Sisačko-moslavačke županije zahvaćenih potresom.Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime