Humanitarna akcija splitskog HNK: Kućice za mace s kazališne pjace

Premijera baleta Petar i vuk, na glazbu istoimene simfonijske bajke Sergeja Prokofjeva, bit će izvedena na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split u petak 19. lipnja s početkom u 20 sati

Mladi ansambl plesne predstave Petar i vuk, koja će premijerno biti izvedena večeras na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split, postavio je jutros kućice – skloništa za ulične mace koje žive na Poljani Tina Ujevića, pokraj zgrade splitskog kazališta.


Na prostoru koji su, prije nekoliko godina, spontano i samoinicijativno naselile ulične mačke, HNK Split je svojim četveronožnim susjedima postavio kućice, oslikane i imenovane po nekim od likova i predstava iz kazališne literature. Zaklon je to od vremenskih nepogoda za mace koje su osvojile srca Splićana koji se za njih svakodnevno brinu, pa su one ne samo dobro uhranjene već i čipirane i sterilizirane.

Premijera baleta Petar i vuk, na glazbu istoimene simfonijske bajke Sergeja Prokofjeva, bit će izvedena na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split u petak 19. lipnja s početkom u 20 sati. Prvu dječju premijeru (s dječjim ansamblom) nakon ponovnog otvaranja hrvatskih kazalištâ po ublažavanju mjera protiv korona-krize, izvode polaznice i jedan polaznik Baletnog studija HNK Split u koreografiji Remusa Dimachea, voditelja njihove Moderne grupe, a uz glazbenu pratnju Orkestra HNK Split pod ravnanjem maestra Jure Bučevića.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime