Vlada Republike Albanije je putem Koordinacijskog centra za odgovor na hitne situacije (ERCC – The Emergency Response Coordination Centre) Mehanizma Unije za civilnu zaštitu Europske komisije podnijela zahtjev za međunarodnu pomoć te do sada prihvatila pomoć Italije, Grčke i Rumunjske. Putem hrvatske ambasade u Tirani je uspostavljen kontakt sa zamjenikom ministra unutarnjih poslova Albanije te potvrđen prihvat hrvatske bilateralne pomoći. Tim za traganje i spašavanje u ruševinama sastavljen od 15 pripadnika Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH i osam potražnih pasa za spašavanje s dva vojna helikoptera MORH-a upućen je prema Albaniji.

Hrvatska udruga za obuku potražnih pasa na svojim Facebook stranicama je objavila dojmljivu fotografiju napuštanja najjužnijeg hrvatskog kopna, poluotoka Prevlake i jednog od osam potražnih pasa koji su sa stručnim potražnim timom krenuli prema zemlji pogođenoj katastrofalnim potresom:

– Na putu za Albaniju – idemo raditi ono za što smo vježbali godinama i nadali se da se nikad neće dogoditi – napisali su u objavi, prenosi Morski.hr.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime