Ženska mlađekadetska reprezentacija pobjednica je međunarodnog turnira u Sloveniji! Ovaj turnir slovi za neformalno Europsko prvenstvo, pa je uspjeh tim veći!.

Hrvatske U14 reprezentativnije u nedjeljnom finalu tijesno su slavile protiv vršnjakinja iz Mađarske i postale neformalne europske prvakinje.

Ovaj uspjeh za Dalmacija Danas komentirao je trener Edi Rački.

– U nedjeljnom finalu slavili smo protiv Mađarske s koša razlike. Bila je to dosta teška utakmica, loše smo je otvorili. Međutim, vratili smo se i na kraju ostvarili pobjedu. Inače, Mađarsku smo pobijedili u skupini, uvjerljivo s 19 razlike. U skupini smo još dobili Makedoniju, Latviju, a izgubili smo od Ukrajine pola koša. Bez obzira na taj poraz, završili smo kao prvi u skupini.

U polufinalu nas je dočekala Poljska gdje smo je glatko dobili. U drugom polufinalu je Mađarska dobila Sloveniju.

Radi se o najvećem uspjehu ovog uzrasta košarkašica. Zadnjih 15 godina, koliko smo na ovom turniru koji je neformalno Europskom prvenstvu, do sada nismo nikada bili u finalu – kazao nam je trener.Četiri košarkašice hrvatske reprezentacije činile su košarkašice Žane Lelas iz Splita.

– Kolegica Žena je koordinatorica i instruktor za U14 i U16 reprezentacije. Bila je s nama na prvenstvu, te su njene 4 igračice prvo sudjelovale na pripremama, a zatim izborile nastup na turniru. Jedna od njih, Lana Bešlić, bila je u najboljoj petorci, te je bila najbolji igrač prvenstva – govori turnir.

– Svi u klubovima zajedno s curama moramo početi trenirati drugačije i sve podignuti na veću razinu da bi mogli parirati ekipama U18 i u seniorskoj košarci.

Na kraju bih se zahvalio stožeru – pomoćno treneru Krunoslavu Rimcu iz Slavonskog Brata, fizioterapeutkinji Kristini Zdjelar koja nam je puno pomogla i kao kondicijski trener – kazao je trener Rački.

Curama i cijelom timu čestitamo!

Video finala možete pogledati ovdje: