Hrvatska vojska na otvorenju Europskog tjedna sporta

Hrvatski vojnici rado se uključuju u projekte kojima se promiče zdrav način života - rekao je viceadmiral Hranj


Pripadnici Hrvatske vojske sudjelovali su u subona ŠRC Jarun na otvorenju Europskog tjedna sporta. Otvorenju je prisustvovao i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane, direktor Glavnog stožera OS RH viceadmiral Robert Hranj.

Kadeti Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” pomagali su najmlađim posjetiteljima, djeci vrtićke dobi, proći mini poligon za vježbanje, koji su za ovu priliku na Jarunu postavili pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske. Riječ je o malom poligonu s preprekama koji su osmislili sami pripadnici ove postrojbe, a koji je bio postavljen i tijekom održavanja natjecanja za najspremnijeg pripadnika OS RH “Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2018.” u Vukovaru te na nekoliko drugih događanja. Otvorenje ove manifestacije uveličao je i prelet helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Otvorenju Europskog tjedna sporta nazočio je i ugovorni pričuvnik – vrhunski sportaš Damir Martin, dvostruki svjetski i europski prvak te osvajač srebrnog odličja na Olimpijskim igrama.

Direktor Glavnog stožera OS RH viceadmiral Robert Hranj istaknuo je tom prigodom kako je sport prepoznat kao važan segment spremnosti pripadnika Oružanih snaga te podsjetio kako je upravo iz tog razloga 2018. godina u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH proglašena Godinom spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika.– Hrvatski vojnici rado se uključuju u projekte kojima se promiče zdrav način života. Vjerujem kako će i današnja aktivnost brojne građane motivirati da brinu o fizičkom zdravlju. Mi u Hrvatskoj vojsci želimo da sport ne bude obveza već način života – rekao je viceadmiral Hranj.Sudjelovanje Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH u aktivnostima Europskog tjedna sporta u skladu je s odlukom ministra obrane Damira Krstičevića o proglašenju 2018. Godine spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika. U tom svijetlu tijekom cijele godine pripadnici Hrvatske vojske provode i sudjeluju u brojnim aktivnostima promicanja aktivnog i zdravog načina života.

Europski tjedan sporta u Hrvatskoj održava se od 22. do 30. rujna u više gradova u organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport te uz sudjelovanje brojnih institucija, organizacija civilnog društva, privatnog sektora i dr. Radi se o inicijativi Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti koja se održava diljem Europe četvrti put za redom, a koja ima za cilj poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o dobrobitima sporta.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. Naša vojska nije samo za ratovanje. Pomaže ljudima u izvanrednim prilikama. Podiže svijest građana u vakvim protokolarnim aktivnostima. Tako treba, to je tradicija naših branitelja – biti uz svoj narod.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime