Danas se od 20:30 sati odigrala utakmica za peto mjesto SP-a u Njemačkoj i Danskoj. I Hrvatska i Švedska su osigurale svoj nastup na kvalifikacijama za Olimpijske igre, a utakmica nije imala nikakav drugi značaj osim finalnog plasmana na prvenstvu.

Naši rukometaši su jako loše ušli u utakmicu. Oba Nilssona su zabila, a prvi gol za Hrvatsku zabija Musa. Odmah nakon toga Šveđani nižu nekoliko golova za redom. Horvat je sa sedam metara promašio cijelu branku, a Šveđani to koriste da dođu na prvih +3 na utakmici. Oba golmana su se aktivirala. Appelgren je obranio nekoliko teških lopti, a na drugoj strani Šego drži Hrvatsku u igri. U prvoj polovici prvog dijela Mandić dovodi Hrvatsku na -2, ali takav rezultat nije dugo trajao. Nilsson i Ekberg dižu prednost na +5, a Wanne na najviših +6 na utakmici. Kada se činilo da se ne može zaustaviti švedski vlak, probudili su se Stepančić i Šipić. Uz malo sreće sa stativama, prvo poluvrijeme “Kauboji” su završili s tri gola zaostatka (13:16).

U drugom poluvremenu Hrvatska je nastavila igru iz prvog. Appelgren je obranio Sliškoviću, a onda preko Nilssona, Peterssona i Zahcrissona Šveđani dižu na +6. Jedino Šipić pokušava nešto kvalitetno odigrati, ali obrana je nepostojeća. Šveđani vrlo lako dolaze do gola, pogotovo brzim loptama i kontrama. S gola izlazi Šego i ulazi Stevanović koji je najavio kako će se večeras oprostiti s reprezentacijom. Brza igra Šveđana tjera naše igrače da rade prekršaje te su zaredali nekoliko isključenja. To je samo olakšalo posao protivničkim napadačima koji su zabili nekoliko vrlo lakih golova s krila. Stevanović je nesretno primio gol za prvih +7 na utakmici za Šveđane. Karačić u napadu nezgodno pada na ruku, a Štrlek promašuje sedmerac. Nevjerojatno je s kakvom lakoćom Šveđani dolaze do pogodaka. Deset minuta je do kraja rezultat je 24:30. Sve govori podatak da je Hrvatska izgubila 13 lopti, a od toga 9 u prvom dijelu. Vranković, Musa i Bičanić pokušavaju napraviti nešto pojedinačnim golovima, ali sve to Šveđani brzim napadima vraćaju na +6. KRAJ (28:34).



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime