Iako je feribot Jadrolinije “Marco Polo”, koji prometuje na liniji Ancona – Split, u splitsku trajektnu luku uplovio jutros nešto prije sedam sati, devet hrvatskih građana još uvijek nije prevezeno u hotel Zagreb na Duilovu, u kojem bi trebali biti smješteni u izolaciju zbog korona virusa.

Još uvijek čekaju prijevoz u trajektnoj luci, a nakon večere koju su dobili sinoć oko 20 sati, još uvijek nisu dobili nikakvu hranu. Kako je u ekskluzivnom razgovoru za Dalmacija danas kazao jedan od njih, želeći ostati anoniman, zgroženi su ovakvim tretmanom, budući da su sve odgovorne institucije još od jučer znale da dolaze.

“Silazili smo s broda u skupinama od po 12-ak ljudi. Mi smo bili u trećoj grupi. Putnici koji su sišli prije nas poslani su u kućnu izolaciju, budući da imaju uvjete da budu odvojeni od obitelji. Mi ostali od 8:30 jutros čekamo prijevoz kojeg nema, da nas odvedu u smještaj koji očito nije spreman. Osim nešto grickalica, nismo jeli od jučer. Užasnut sam ovakvim tretmanom, umorni smo i iscrpljeni, ovdje nema apsolutno nikakve organizacije”, poručuje.

Na pitanje kako je izgledao liječnički pregled pri dolasku, ističe da nisu pregledani, kao i da su zaštitne maske dobili tek nakon dolaska u Split. “Niti su nam mjerili temperaturu, niti vadili krv ili uzeli bris. S nama su i jedan košarkaš iz Mostara i njegova djevojka, koji nemaju prijevoz do Mostara i ne zna se što će s njima biti. Na brodu su ostali ljudi iz Italije i Crne Gore, njih vjerojatno neće ni puštati”, kaže ogorčeni Splićanin.

Razgovarali smo i s košarkašem iz Bosne i Hercegovine. “Ni cura ni ja nemamo simptome. Policija nam je rekla da će nas prevesti u Bosnu i Hercegovinu, da bi nam na kraju rekli da nas oni ne mogu voziti. Na koncu svega pitali smo vodu, osam sati stojimo na suncu, ni vode ni hrane nismo vidjeli. Cura i ja smo pristali da idemo ovdje u karantenu jer su dobrano preplašili, ali nam nitko ne zna reći hoće li nam tu karantenu naplatiti i koliko”, rekao je mladić.

  


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime