Novi hoteli koji su se posljednjih godina iz sezone u sezonu otvarali u samom središtu grada rade cijelu godinu pa Šibenik, zahvaljujući obnovi svoje spomeničke baštine, postaje i odredište kulturnog turizma. A upravo baštinski hoteli svjedoče o bogatoj povijesti grada, prenosi HRT.

Prošle je godine proglašen najboljim malim obiteljskim hotelom u Hrvatskoj. Smješten u srednjovjekovnoj palači u srcu povijesne jezgre, ima samo 8 soba. Jedna je posebna.

Gosti su oduševljeni, smatraju kao da spavaju u muzeju, napravili smo im jednu malu prezentaciju povijesti te sobe.

Nekadašnji glazbeni salon plemenitaške obitelji, s restauriranom freskom na plafonu i replikom poda od 3 vrste drveta, nudi gostima priču o bogatoj baštini grada. Ispričat će je i hotel koji se uređuje na rivi.

Bit će to treći baštinski hotel u šibenskoj staroj jezgri. Koja oduševljava turiste.

Pa je pretvaranje dotrajalih kamenih kuća i palača u male baštinske hotele najbolji put za kvalitetno povećanje smještajnih kapaciteta u povijesnoj jezgri.

A kako Šibenik iz godine u godinu postaje sve zanimljiviji kao odredište kulturnoga turizma, na tome i treba graditi svoju prepoznatljivost.

Pa grad s najvećom povijesnom jezgrom u Dalmaciji izrađuje strategiju razvoja turizma u staroj gradskoj jezgri – kako bi se pomirile potrebe turista i lokalnog stanovništva.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime