Tomislav Horvatinčić, kontroverzni poduzetnik pravomoćno osuđen zbog smrti talijanskog bračnog para Salpietro koje je usmrtio gliserom u četvrtak se morao javiti u zatvor, no tražio je novu odgodu.

Indexu je to potvrdio Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen.

“Danas sam predao molbu za odgodu, dostavili smo odgodu, Ništa mu se stanje nije popravilo 6 mjeseci, čak se pogoršalo. Sad ide procedura da Sud utvrdi može li se liječiti u Svetošimunskoj bolnici (zatvorska bolnica op.a.). Priložio sam i dokumentaciju, sud ovakve zahtjeve u pravilu prihvaća. Sudac može naložiti i vještačenje, ali uglavnom se prihvaća”, govori Horvatinčićev odvjetnik.

Vjeruje kako njegov branjenik još neće u zatvor. U njegovo je ime poslao, kaže, opsežnu dokumentaciju za koju vjeruje da će sud prihvatiti i Horvatinčića ostaviti na slobodi.

“Ako ga bolnica ne može liječiti, on ostaje na slobodi. U nekim slučajevima se iz Svetošimunske šalje zatvorenik na Rebro ili u neku drugo bolnicu, ali Horvatinčić ima specifične stvari. Ima jednu operacije bedrene kosti jer ima rak kostiju, jedan ga liječnik liječi od početka, ima pregled 15. 10. u Njemačkoj. Također ima operaciju ima 27. 11. u Beču, u jednoj ortopedskoj klinici. To mu je operacija od životnog značaja, kada ne bi išao na operaciju rak se, ne daj bože, može recidivirati. Sve sam to opisao i dokumentirao”, rekao je za Index Došen.

Kaže kako se Horvatinčić sada, s obzirom na zahtjev, ne mora ni javiti u četvrtak zbog izdržavanja zatvorske kazne, kako je bilo zakazano.“Ne mora se javiti u četvrtak, dok se ne riješiti zahtjev. Sudac treba tražiti mišljenje bolnice, to je procedura koja će vjerojatno potrajati nekoliko tjedana”, rekao je Horvatinčićev odvjetnik Došen.

Horvatinčić je još 4. prosinca prošle godine pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je smrtno stradao bračni par iz Italije, a koja se dogodila prije devet godina. Obitelj poginulih Talijana još uvijek čeka pravdu.

Kontroverzni je poduzetnik već tražio i dobio odgodu odlaska u zatvor zbog lošeg zdravstvenog stanja, no otad je više puta viđen kako sjedi na terasama u kafića, unatoč navodno pogoršanom zdravstvenom stanju.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime