Sucu Županijskog suda u Zadru 18. srpnja je priveden 57-godišnji državljanin Hrvatske i BiH, uz kaznenu prijavu za bludne radnje i trgovinu ljudima. Trenutno se nalazi u pritvoru.

Nakon što joj je obećao dobar posao i primanja u svojem restoranu u Austriji, 57-godišnji državljanin Hrvatske i BiH djevojku (16) umjesto prema Austriji, poveo je na jedan otok u Dalmaciji. Maloljetnicu je tražio da mu preda novac i putovnicu.

Po dolasku u Dalmaciju, 57-godišnjak je 16-godišnjakinju zaključao u sobu u apartmanu, a kasnije joj ulazio u sobu i dirao je. Njenu vrisku čula je susjeda koja je došla na vrata apartmana, a nakon što ih je otvorio 57-godišnjak, djevojka se provukla kroz vrata i pobjegla.  Za djela koja mu se stavljaju na teret mogao bi dobiti kaznu zatvora od tri do 15 godina.

Naime, 57-godišnjak je zaveo, obmanuo, pokušao silovati i na prostituciju natjerati 16-godišnjakinju, a otkrilo se, piše Slobodna Dalmacija, da je u Austriji 1996. godine izdržavao kaznu zbog silovanja, a 2005. godine kaznu zbog zloupotrebe droga.

 

 


1 KOMENTAR

  1. Malo je 15godina, zbog otežavajućih okolnosti kao ponavljanje KD-a i žrtva je maloljetnica, a izvršio je i KD-o “Prijevara”, treba dati i više od maksimuma. Jer ako suci zbog olakšavajućih okolnosti daju blaže od minimuma onda mora vrijediti i obrnuto.

Comments are closed.