HOD ZA ŽIVOT U Splitu se okupilo nekoliko tisuća građana

Očekuje se mirno okupljanje, bez incidenata

U Splitu se ispred HNK na Trgu Gaje Bulata okupilo oko 500 građana u “Hodu za život”. Povorka je u 11 sati krenula niz Marmontovu ulicu a na Rivi se održava zabavno-glazbeni program. Organizatori očekuju mirno okupljanje, bez incidenata, a tu su, kažu, da brane pravo djece na život od samog začeća.


-Pokazat ćemo svoju volju da podržimo život i ljudsko pravo koje je temeljno a to je pravo na život. Nemamo nikakve veze s lokalnim izborima, ovakav se hod održava danas i u Rimu i mi smo dio jednog međunarodnog pokreta koji teško da ima veze s našim lokalnim izborima. Toplo se nadam da će sve proć mirno kako smo planirali, a što se tiče transparenata po gradu, ne slažem se s njihovim mišljenjem ali svatko ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i mi danas iskazujemo naše – kazao nam je organizator Hoda, Neven Mikšić.

-Mi smo ovdje da podržimo život, roditelji smo šestero djece, jedno dijete nam je na nebu, i želimo pokazati da podržavamo život od začeća, to je dar i život je neizmjerna radost. Sjetite se samo koliko se toga radi da bi se produžio i uljepšao život, a on počinje začećem – poruka je jednog od sudionika Hoda.

-Ovdje sam danas da podržim svaku ženu i pravo na život, a smatram da pravo žene nije da ubije svoje vlastito dijete. To je najbolje rekla sveta Majka Tereza – rekao nam je Marijan, sudionik Hoda za život.

-Podržavam ovaj današnji skup jer mislim da svatko ima pravo na život i nitko nikome ne treba oduzimati to pravo. Naravno, u slučaju da se radi o nekoj kritičnoj zdravstvenoj situaciji onda je to nešto drugo ali inače ništa nije vrijedno nečijeg života – poručila je jedna od sudionica.

Na Rivi se okupilo već nekoliko tisuća ljudi, a u glazbenom programu između ostalih nastupaju i Meri Cetinić, Alen Nižetić i Klapa Kontra.

-Odlučila sam se odazvati jer se slažem s razmišljanjem organizatora, meni je to sasvim normalno, na tome počiva svijet, ljudi, mi odlazimo, drugi dolaze, netko treba stvarati taj život. Prema tome, htjela sam dati potporu ovoj ideji i svim ženama koje se možda nalaze u nekim teškim odlukama. Nikome nije lako, život je danas okrutan, treba se odlučiti na obitelj, na djecu. Neću ništa reći onima koji se tome protive, ali meni je pravo na život normalno i treba se malo i žrtvovati – rekla nam je Meri Cetinić. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0