Počinje postupno otvaranje gospodarstva, posljedice blokade već se osjećaju. Od početka krize 20 tisuća radnika ostalo je bez posla, mnogi procjenjuju da će biti gora od one 2008-e.

Hoće li koronavirus promijeniti hrvatsku ekonomiju i u kojem smjeru? Trebamo li ovo vrijeme krize iskoristiti za strukturne promjene i okrenuti se domaćoj proizvodnji?

Gost emisije na HRT-u bio je Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore.

Krenulo se s otvaranjem gospodarstva i Komora je imala svoje prijedloge, između ostalog i produženje rada trgovina, što je najavljeno, sve mjere će se provoditi uz stroge epidemiološke mjere.

Na pitanje što se očekujete od “nove” normalnosti, Burilović je rekao kako možemo biti jako zadovoljni sa svime do sada učinjenim.

– Sada se ne mora birati između zdravlja i gospodarstva, možemo imati oboje, rekao je Burilović.

Naglasio je kako je dogovoren velik paket mjera s Vladom.

– Vlada je donijela izvrstan potez i mi smo ubrizgali u gospodarstvo veliku količinu novaca što će se vidjeti i u državnom proračunu, rekao je.

Vlada je dala 4 tisuće kuna za radnike u realnom sektoru, te odgodila plaćanja kredita i drugih nameta koji su opterećivali gospodarstvenike sve ovo vrijeme, rekao je Burilović i dodao kako je optimist glede ove krize te kako se nada da će se ona prebroditi brže od krize iz 2008.

– S obzirom da je na tržištu kapitala puno jeftinog novca i kapitala, mislim da ćemo se uz pomoć Vlade vratiti na kolosijek koji smo imali do sada, rekao je.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime