Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović sastao se s predsjednikom Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) Davorinom Štetnerom

Glavna tema sastanka bila je zajednička organizacija međunarodnog investicijsko-poslovnog foruma koji će se održati u Zagrebu u travnju 2021. Forum će okupiti eminentna imena iz svjetske investicijske zajednice, naravno, ukoliko situacija s pandemijom to dopusti. 

– Hrvatskim poduzetnicima je dostupnost kapitala za investicije u razvoj poslovanja velik i kroničan problem. To naročito dolazi do izražaja u kriznim situacijama, poput ove s koronavirusom, kada banke dodatno postrožuju uvjete kreditiranja upravo kad je novac gospodarstvenicima najbitniji. Zato su alternativni načini financiranja, a tu se svakako ističu poslovni anđeli, odličan način da popravimo likvidnost naših tvrtki – istaknuo je Burilović. 

Razgovaralo i o dosadašnjoj suradnji koja je ocijenjena uspješnom, a obuhvaća sudjelovanje članova CRANE-a u aktivnostima komore poput Zlatne kune, gospodarskih delegacija itd.

Na sastanku je potvrđen i nastavak uspješne, višegodišnje suradnje koja je službeno započela potpisivanjem Sporazuma o poslovnoj suradnji. Njime su artikulirani zajednički interesi s fokusom na poticanje i razvoj inovativnog poduzetništva u Hrvatskoj te pružanje pomoći poduzetnicima u realizaciji inovativnih projekata s međunarodnim potencijalom 2016. 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime