Podijelite

Vozit će se po mokrim i skliskim kolnicima mjestimice u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu. Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama u gorju te duž Jadranske i Ličke magistale.

Tijekom jutra očekuje se pojačan promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a u poslijepodnevnim satima na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, na Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Jadranskoj i Ličkoj magistrali, Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima duž obale.

Iz HAK-a savjetuju vozače da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog radova na pojedinim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta mogući su kraći zastoji.

Pojačan promet osobnih vozila očekuje se na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom. Pojačan promet teretnih vozila očekuje se na graničnim prijelazima: Macelj, Bregana, Bajakovo, Rupa, Pasjak i Tovarnik.

U trajektnom i katamaranskom prometu se ne očekuju poteškoće.

Zbog radova za promet su zatvorene ceste:

  • ZADARSKA ŽUPANIJA

– za sav je promet zatvorena županijska cesta Visočane-Poličnik (ŽC6014) zbog sanacije mosta oštećenog uslijed poplava.

  • ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

– ŽC6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac

  • SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

– zbog urušavanja potpornog zida prometnice za sav promet zatvara se dio lokalne ceste LC67124 DC8-Brzet-Nemira od 2.km + 200 do 2. km + 300 u Nemiri;
– do daljnjega za teretna vozila i autobuse zatvorena je državna cesta DC62 u Zagvozdu kod crkve. Obilazak je cestom pored groblja, dok osobna vozila prometuju uz privremenu prometnu signalizaciju, semaforima;
– do daljnjeg zbog radova zatvara se županijska cesta ŽC6145 u Dugopolju. Obilazak je preko lokalne ceste LC67076 tj. Ulicom Domovinskog rata kroz Dugopolje.
– do daljnjega zbog radova zatvara se dio lokalne ceste kroz mjesto Krivodol. Obilazak je preko Grubina.

  • DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

– do 15.07., četiri puta tjedno, od 17:00 do 20:00 sati u trajanju od deset minuta bit će zatvorena Jadranska magistrala (DC8) u zoni Zračne luke Dubrovnik, zbog građevinskog miniranja.

SAVJETI HAK-a

Nikako ne smijemo zaboraviti našeg limenog ljubimca pripremiti za vožnju tijekom ljeta, odnosno kad njime odlazimo na duže putovanje. Potrebno je provjeriti sljedeće:

• razinu ulja u motoru, osobito za vozila koja nemaju nadzor razine ulja putem putnog računala
• razinu rashladne tekućine. Ukoliko je razina niska rashladna tekućina može se dopuniti destiliranom vodom ili vodom iz slavine (ne više od 3 dcl)
• razinu tekućine za stakla
• tlak u gumama prema tablici koja određuje nivo tlaka u gumama prema osovinskom opterećenju za određenu dimenziju kotača
• pogledati imate li rezervni kotač, rezervne žaruljice i osigurače
• Pogledati imate li sigurnosnu opremu (reflektirajući prsluk za svakog putnika, trokut i prva pomoćPodijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime