Hajduk je u 11. Kolu HT Prve lige na Poljudu dočekao Varaždin pred 7945 najvjernijih gledatelja. Iako su gosti na začelju tablice, poraz koji su nanijeli Dinamu sugerirao je da se radi o momčadi koju ne treba podcijeniti, a Bijeli nakon remija s Istrom trebaju tri boda da se učvrste na čelu ljestvice. Glavni je sudac susreta bio Marin Vidulin, a treneri Burić i Perković na teren su izveli sljedeće sastave:

Hajduk: Posavec, Juranović, Ismajli, Simić, Čolina, Nejašmić, Bradarić, Hamza, Jradi, Caktaš, Jairo.

Varaždin: Nevistić, Prce, Adžić, Težak, Senić, Štefulj, Lisakovich, Tkalčić, Glavina, Guera, Mehdikhani.

Prvi prodor u protivnički šesnaesterac imao je Jairo, ali pomoćni je sudac označio zaleđe. U 7. se minuti Jradi među dvojicom izborio za udarac s ruba kaznenog prostora, ali bio je to lak plijen za Nevistića. Minutu kasnije Jradi je u duelu sa Štefuljem izborio korner iz kojega se izrodila prva velika prilika jer Varaždin nije raščistio loptu koja je pala u peterac, no Caktaš je izbliza nije uspio dobro zahvatiti. U 13. su minuti Posavec i Juranović očistili dobar ubačaj pred domaći gol.

Jairo je u 16. minuti još jednom proletio po desnoj strani, a nešto između ubačaja i udarca dobrano je rastegnulo Nevistića koji je morao intervenirati na prvoj vratnici. Čolinin je prodor s lijeve strane također završio kao korner. Lopta je prebačena na Bradarića s desne strane, a on ju je podigao za Jaira čiji je udarac iz skoka Nevistić ukrotio bez većih poteškoća. Na drugoj su strani gosti nakratko bljesnuli Senićevim udarcem s 25 metara, ali prošao je pored Posavčeva gola.

U 22. minuti Hajduk je zasluženo poveo, lopta je još jednom prošla po desnoj strani i u gužvi je Juranovićev ubačaj došao do vrijednog Jaira koji ga je pospremio u mrežu za 1:0. Dvije minute kasnije Jairo je pokušao asistirati Caktašu, no lopta je bila prebrza. U 33. minuti još jedan zicer za Hajduk, Jairo je završio jedan na jedan s Nevistićem, no gostujući se golman pravovremeno bacio na loptu i spriječio gol. U 41. minuti Nejašmić sjajno podvaljuje loptu za Caktaša, no i ovaj se put Nevistić dobro postavlja i spašava svoja vrata. Četiri minute kasnije Nejašmić je sjajno opalio po sredini gola, a Nevistić je refleksno izbio loptu u korner. Do kraja većih akcija nije bilo pa je dinamično poluvrijeme završilo vodstvom Hajduka od 1:0, no s obzirom na viđeno, moglo je biti i mnogo više.Na samom početku nastavka i nekoliko efektnih dodavanja Hamza je zapucao s ruba šesnaesterca i pogodio vratnicu. Potom je Juranovićev ubačaj ispao Nevistiću iz ruku, no hajdukovci nisu došli do te lopte. U 49. minuti Bijeli su izborili slobodan udarac tik izvan šesnaesterca, no Bradarićev je udarac išao iznad grede. Pet minuta kasnije Juranović je dobro ubacio iz kornera, a Caktašev je pokušaj s druge stative prošao pored gola. U 55. minuti Varaždin uvodi prvi izmjenu, Vuka umjesto Težaka. Dvije minute kasnije Caktaš promašuje zicer nakon Jairova odličnog dodavanja.

U 65. minuti Hajduk konačno dolazi do zasluženog drugog zgoditka, Hamza je asistirao Nejašmiću koji je bio najviši u gužvi pred golom i postavio 2:0. Varaždin je potom iz igre povukao Lisakovicha, a ušao je Fućak. I Jradi je iskušao svoj udarac, a Nevistić ga je odbio u korner. Jairo je pokušao glavom, no lopta je prošla pored prve vratnice. S druge je strane Hajduk izgubio loptu pa se Fućak sjurio po lijevoj strani, no Posavec je pravovremeno izišao s gola i izbacio loptu. Kod Bijelih je iz igre izišao Hamza, a ušao Eduok, a ubrzo s bolnim izrazom lica izlazi i strijelac Nejašmić, a mijenja ga Jurić. Hajduk je nastavio s napadima, a Nevistić se još i dobro držao.

Torcida je prigodnim skandiranjem pred kraj utakmice pozdravila Zdravka Mamića i Davora Šukera, a gosti su za to vrijeme u igru uveli Glavicu umjesto Glavine. Kod Hajduka je posljednja izmjena na utakmici bio Teklić umjesto Jradija. U posljednjim je minutama gostujuća momčad ostala bez Senića koji je zaradio crveni karton. Eduok je pokušao doći do trećeg gola, a to je ujedno bila i zadnja velika prilika na utakmici.

Osim dinamične igre, sjajnih individualnih poteza Jaira i Nejašmića te neosporna zalaganja Hajdukove momčadi, utakmica će ostati zapamćena i po nevaraždinskim gostima, upornim jatima golubova koji su kljucali teren, ne mareći ni za ligašku utakmicu nad njihovim glavama, a kamoli za nadolazeću reprezentaciju. Da ne ispadnemo maliciozni prije vremena, neka komentar ostane na tome.