Hajdukovi su najvjerniji navijači nakon 126 dana konačno došli na svoje i uputili se prema Poljudu gdje su Bijeli dočekali Lokomotivu. Gostujuća pobjeda protiv Osijeka bila je odlična uvertira u splitsku utakmicu.

Obje su momčadi angažirano ušle u utakmicu, prvu je opasnost pred Lecjaksom uklonio Ismajli, a Hajduk je već u 5. minuti imao sjajnu priliku za gol. Nekoliko je igrača došlo pred Grbićeva vrata, Tudor je lijepo ubacio, Caktaš tukao glavom, malo pored vratnice. Minutu kasnije Caktaš je lijepo poslužio Kalika koji je u odličnoj situaciji pucao pored gola.

Tudor opet dobro ubacuje za Tahiraja, no Kolinger je otklonio opasnost za Lokomotivu. U 10. minuti gosti prijete preko Lecjaksa kojem brani Posavec, a u nastavku Kastrati promašuje loptu. Osam minuta kasnije Karačić pokušava škaricama, pored gola. U 22. minuti Caktaš pada na rubu šesnaesterca, no sudac Batinić pokazuje da se igra dalje.

28. minuta donijela je možda i najveću priliku poluvremena, Borja Lopez sjajno je zapucao glavom, a Grbić doslovno iščupao loptu iz gola, u pitanju prelaska gol-linije očito su bili milimetri. U 35. minuti Bradarić izvrsno puca iz slobodnjaka s 25 metara, a lopta prolazi tik pored vratnice. Četiri minute kasnije Majstorović čisti akciju Jaira i Bradarića.

Hajduk ipak dolazi do sasvim zaslužena vodstva u 42. minuti. Palaversa odlično ubacuje iz kornera, a Ismajli se izvlači na pet metara i poentira glavom za svoj prvi gol ove sezone i sjajan kraj poluvremena u derbiju ovoga kola.

Domaći su igrači i u nastavak ušli napadački, odmah je u prvoj minuti Jairo snažno opalio sa 7 metara, ali Grbić je obranio. Međutim, Lokomotiva je prva stigla do zgoditka nakon odlične akcije u kojoj je ispala Hajdukova obrana. Lecjaks je odmjereno ubacio za Uzunija, a on mirno s deset metara pogodio Posavčev suprotni kut za izjednačenje.

Bijeli su pokušali vratiti prednost, Caktaš je dodao Tahiraju, no Jakić se ispriječio pred njim. Udarcima su pokušavali i Jairo i Tudor, a uskoro je u igru umjesto Palaverse ušao Hamza. U 63. minuti vrijedni Caktaš ipak vraća Hajduk u vodstvo. Jairo je ubacio za Tahiraja, a on produžio loptu za Caktaša koji s 11 metara pogađa kut Grbićeva gola za 2:1.

U posljednjih je desetak minuta igra utihnula. Jaira je zamijenio Gyurcso, a većih prilika, osim Radonjićeva pokušaja u 89. minuti, nije bilo. Kad se u obzir uzme posjed lopte i konkretni napadi, Hajduk je zasluženo vratio svoju prednost i osvojio sva tri boda, a utakmica je, izuzev očekivana pada u zadnjih 10-ak minuta, bila vrlo korektna i sadržajna.

 

Hajduk: Posavec, Tudor, Ismajli, Lopez, Bradarić, Nejašmić, Palaversa, Caktaš, Kalik, Tahiraj, Jairo.

Lokomotiva: Grbić – Karačić, Kolinger, Majstorović, Lecjaks – Kastrati, Jakić, Mlinar, Knežević – Ivanušec – Uzuni.

 

 

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime