Gotovo 870 tisuća lajkova sakupila je fotografija malenog Tome Efendića s utakmice Hajduk – Lokomotiva koju je snimio Hajdukov službeni fotoreporter Robert Matić. Fotografija dječaka, koji ima samo godinu i tri mjeseca, je obišla čitav svijet, a prenijela ju je popularna nogometna stranica ”4-3-3” koja na svom Instagram profilu broji nevjerojatnih 22 milijuna pratitelja.

Slika je skupila rekordan broj lajkova i na službenom Instagramu Hajduka (preko 20 tisuća), a zvijezdu fotografije ugostili smo danas na Poljudu zajedno s majkom Marijom i tatom Antom koji nisu skrivali oduševljenje dolaskom, ali i iznenađenje da je čitav svijet zaluđen malim Tomom i njegovim osmijehom zbog kojeg je skupio obožavatelje diljem kugle zemaljske. Brojni bivši i sadašnji igrači Hajduka, podijelili su i lajkali fotografiju, zajedno s nekoliko hrvatskih reprezentativaca, ali i svjetskih nogometaša.

– Zaista smo iznenađeni koliki je odjek uzela ova fotografija, vidjeli smo kako se penje broj lajkova i pozitivnih komentara iz minute u minutu. Ovo je Tomi bila prva utakmica na Poljudu i ujedno i prva fotografija objavljena na društvenim mrežama. Do sada nismo nikada objavili javno njegovu fotografiju, a prva je odmah postala viralni hit. Hvala fotografu Robertu Matiću koji je uhvatio kadar za povijest – ispričali su nam Tomini roditelji, inače veliki navijači Hajduka koji ne propuštaju utakmice Bijelih na Poljudu.

Mali Toma je na Poljud stigao u Hajdukovoj majici, a za poklon je dobio komplet prvog dresa Bijelih i loptu s potpisima svih igrača. Stanko Jurić, Darko Nejašmić, Josip Juranović, Samuel Eduok… – svaki od njih htio se za uspomenu fotografirati s nasmiješenim mališanom koji je osvojio srca nogometnih zaljubljenika diljem svijeta…