Bijeli su u trećem kolu HT Prve lige na Poljudu dočekali momčad Slaven Belupa. Hajduk je u prvim dvama ogledima slavio, a Belupo se uoči ove utakmice nalazi na osmom mjestu s jednim bodom. Uvertira u utakmicu, koja nažalost nije zaobišla ni druge klubove (Lokomotiva, Dinamo, Rijeka, Istra) ni mladu reprezentaciju, bilo je priopćenje o jednom Covid pozitivnom nogometašu Hajduka. Trener Bijelih, Hari Vukas, u odnosu na prethodni sraz s Osijekom promijenio je desnog beka – Jakoliš mijenja Todorovića koji nije ni na klupi.

Prva prilika već u 3. minuti pripala je gostima: Blagojević je dobro ubacio za Boakyea, no njegov je udarac glavom bio lak plijen za Posavca. Jairo je potom požutio zbog preoštra starta na Božiću. U 12. minuti Čolina je odlično povukao loptu u sredinu i produžio je pod faulom, Gyurcsov je ubačaj završio Juriću na voleju, no udarac je bio potpuno neprecizan. Sudac Batinić puštao je poprilično oštru igru na početku utakmice. Vušković je zatim morao zaustaviti Bogojevića u naletu, no slobodnjak se pokazao bezopasnim. Hajduk je u 20. minuti visoko pritisnuo goste, ali epilog glavometa bio je samo lopta u Filipovićevim rukama.

Gyurcsov slobodnjak dvije minute kasnije išao je po sredini gola. 24.minuta donijela je najveću priliku Bijelih, Caktašev je klizeći udarac naposljetku instinktivno obranjen i od svega je bio samo korner. Deset minuta kasnije opet isti igrač, ovaj put snažno iskosa, ali lopta je prošla pored gola. U 37. minuti Belupo je izborio jedanaesterac, Vušković je igrao rukom. U igru je ušao Krstanović umjesto Boakyea i realizirao udarac s bijele točke za 0:1. U 42. minuti Diamantakos je pokušao volej iskosa, završilo je kao korner od kojega nije bilo mnogo koristi. U minuti dodanog vremena nije bilo izglednih prilika pa se na poluvrijeme otišlo s minimalnim vodstvom gostiju.

Na poluvremenu je kod Bijelih izišao Vušković, a ušao Dimitrov. U 52. minuti Hajduk je izjednačio prekrasnim prizemnim zgoditkom Diamantakosa s 20-ak metara. Dvije minute kasnije nevjerojatan promašaj Jaira kojega je Caktaš doslovno napucao ubačajem, trebalo je samo pružiti nogu i ne pasti. Gosti su iz igre povukli Etoundija, a uveli Knölla. Nadolazeće su Hajdukove akcije redom propale zbog pogrešnih dodavanja. Lulić je u 63. minuti požutio zbog rušenja Jakoliša. U 65. minuti Hajduk stiže u vodstvo nakon što je Posavčeva duga lopta prebačena do Gyurcsa koji je elegantno zaobišao vratara Filipovića za 2:1.

Belupo nije dugo čekao na izjednačenje. U 70. je nakon dobro izvedena kornera najviši u skoku bio Bačelić Grgić pored Čoline za 2:2. Vukas je potom mijenjao, iz igre je izišao Jradi, a ušao Nejašmić. U 74. minuti lopta je prohujala kroz Filipovićev peterac. Isto opasno prešetavanje lopte dogodilo se odmah potom i na drugoj strani. U 79. minuti Krstanović je zbog glasnog protesta na ispravnu sudačku odluku zaradio žuti karton. Dvije minute kasnije izgledna šansa za Hajduk, Caktašev je opasan udarac uz dodirivanje Belupove obrane završio u korneru. Odmah potom pokušao je Nejašmić, Filipović je odbio udarac za još jedan korner. U 85. minuti Jairo je zaradio drugi žuti karton i napustio teren. Odličan ubačaj Gyurcsa u 89. minuti skrenut je u korner. Zatim je, u prvoj minuti nadoknade, zamijenjen Čuićem. Bijele je potom samo sreća spasila nakon nespretnog izleta Posavca i obrane u prazno, no Belupove škarice nisu ušle u gol. S druge je strane još jedan udarac proletio iznad Filipovićeva gola, što je ujedno bila posljednja velika prilila na utakmici. Na kraju, nakon mnogo agilnije drugog poluvremena, ali punog netočnih dodavanja, zaslužena podjela bodova.

HAJDUK: Posavec – Jakoliš, Ismajli, Vušković, Čolina – Jurić – Caktaš, Jradi – Gyurcso, Diamantakos, Jairo
Klupa: Sentić, Dimitrov, Nejašmić, Radić, Čuić, Brnić, Dolček, Tahiraj, Pršir

SLAVEN BELUPO: Filipović, Božić, Goda, Etoundi, Bačelić-Grgić, Glavčić, Paracki, Soldo, Lulić, Boakye, Bogojević
Klupa: Čović, Maglica, Van Bruggen, Mlinar, Iličić, Brković, Knoll, Prce, KrstanovićKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime