Bijeli su u trećem kolu HT Prve lige na Poljudu dočekali momčad Slaven Belupa. Hajduk je u prvim dvama ogledima slavio, a Belupo se uoči ove utakmice nalazi na osmom mjestu s jednim bodom. Uvertira u utakmicu, koja nažalost nije zaobišla ni druge klubove (Lokomotiva, Dinamo, Rijeka, Istra) ni mladu reprezentaciju, bilo je priopćenje o jednom Covid pozitivnom nogometašu Hajduka. Trener Bijelih, Hari Vukas, u odnosu na prethodni sraz s Osijekom promijenio je desnog beka – Jakoliš mijenja Todorovića koji nije ni na klupi.

Prva prilika već u 3. minuti pripala je gostima: Blagojević je dobro ubacio za Boakyea, no njegov je udarac glavom bio lak plijen za Posavca. Jairo je potom požutio zbog preoštra starta na Božiću. U 12. minuti Čolina je odlično povukao loptu u sredinu i produžio je pod faulom, Gyurcsov je ubačaj završio Juriću na voleju, no udarac je bio potpuno neprecizan. Sudac Batinić puštao je poprilično oštru igru na početku utakmice. Vušković je zatim morao zaustaviti Bogojevića u naletu, no slobodnjak se pokazao bezopasnim. Hajduk je u 20. minuti visoko pritisnuo goste, ali epilog glavometa bio je samo lopta u Filipovićevim rukama.

Gyurcsov slobodnjak dvije minute kasnije išao je po sredini gola. 24. minuta donijela je najveću priliku Bijelih, Caktašev je klizeći udarac naposljetku instinktivno obranjen i od svega je bio samo korner. Deset minuta kasnije opet isti igrač, ovaj put snažno iskosa, ali lopta je prošla pored gola. U 37. minuti Belupo je izborio jedanaesterac, Vušković je igrao rukom. U igru je ušao Krstanović umjesto Boakyea i realizirao udarac s bijele točke za 0:1. U 42. minuti Diamantakos je pokušao volej iskosa, završilo je kao korner od kojega nije bilo mnogo koristi. U minuti dodanog vremena nije bilo izglednih prilika pa se na poluvrijeme otišlo s minimalnim vodstvom gostiju.

HAJDUK: Posavec – Jakoliš, Ismajli, Vušković, Čolina – Jurić – Caktaš, Jradi – Gyurcso, Diamantakos, Jairo
Klupa: Sentić, Dimitrov, Nejašmić, Radić, Čuić, Brnić, Dolček, Tahiraj, Pršir

SLAVEN BELUPO: Filipović, Božić, Goda, Etoundi, Bačelić-Grgić, Glavčić, Paracki, Soldo, Lulić, Boakye, Bogojević
Klupa: Čović, Maglica, Van Bruggen, Mlinar, Iličić, Brković, Knoll, Prce, KrstanovićKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime