Hajduk danas u 15 sati (UŽIVO NA DALMACIJADANAS) gostuje na Maksimiru kod Lokomotive. Bijeli će u sklopu 19. kola HT Prve lige imati priliku nastaviti dobar niz pobjeda koji je krenuo još u Osijeku u kup utakmici.Dakle, u posljednje tri gostujuće utakmice imaju maksimalan učinak.

Puni samopozudanja nakon pobjede na Rujevici, protiv Lokomotive će igrati bez kartoniranog Ercega te odprije ozlijeđenih Carbonierija i Futacsa. Pojedini prvotimci su imali lakših problema s ozljedama ovaj tjedan., a u ekipu su se vratiči Stipica, Said i Nižić.

Bijelima će u srazu s Lokomotivom suditi Mario Zebec iz Cestice kojemu pomažu Jerko Crnčić iz Vrbovca i Goran Loparac iz Sladojevca. Četvrti sudac je Igor Križarić iz Čakovca. Delegat susreta je Ante Vučemilović iz Osijeka odakle dolazi i kontrolor suđenja Danijel Trampus.

Umjesto na stadionu u Kranjčevićevoj ulici igrati će se na Maksimiru. U obrazloženju koje potpisuje povjerenik za natjecanje Josip Brezni stoji da je razlog za promjenu stadiona ”činjenica da je stadion NK Zagreb zbog učestalog korištenja i loših vremenskih uvjeta u većem dijelu blatnjav i bez trave te nepogodan za normalno odigravanje utakmica”.