Adam Gyurcso načeo je mrežu malteške Gzire United u prvoj utakmici 1. pretkola Europske lige. Mađar je najprije izborio jedanaesterac, a zatim je isti izveo pogodivši vratnicu te nakon odbijanca i mrežu domaće momčadi za vodstvo Bijelih u 43. minuti utakmice.

– Bila je ovo jako teška utakmica, teren, vrijeme, sve je utjecalo na izvedbu, međutim to su stvari na koje se jednostavno moraš prilagoditi i nositi se s njima. Drago mi je što smo pobijedili i što sam postigao pogodak, sigurno će u uzvratu na Poljudu utakmica biti drukčija. Igrat ćemo na svom stadionu i nadam se zabiti više pogodaka – kazao je Gyurcso nakon pobjede na Malti.

Osvrnuo se i na suparnika.

– Nismo toliko pažnje pridavali njima koliko smo se koncentrirali na našu igru. Nismo očekivali da će biti slabiji ili jači, bilo nam je bitno kako kreirati prilike i uspješno ih realizirati. Na kraju smo zabili dva pogotka i to je najvažnije – zaključio je Adam.

Bradarić: Nije bilo lako igrati u ovim uvjetima, ali ekipa je to iznijela na najbolji način

Hajdukov kapetan u pobjedi protiv malteške Gzire United Domagoj Bradarić odigrao je do 61. minute kada ga je s klupe zamijenio kasniji strijelac za 2:0 Ivan Dolček. Bradarić je pohvalio ekipu za zalaganje na gostovanju u vrlo teškim uvjetima na Malti.

– Prvo poluvrijeme je bilo zaista teško, prevruće, nitko nije navikao na takve uvjete, ali ekipa je na kraju to iznijela na najbolji mogući način. Prva nam je službena utakmica u sezoni, nije bilo lako, ali treba čestitati momcima na pobjedi. Na nama je da se dižemo iz utakmice u utakmicu – kazao je Bradarić pa nastavio:

– Nakon priprema smo odmah stigli na Maltu, igrali smo u teškim uvjetima, pobijedili i možemo biti zadovoljni s rezultatom koji smo ostvarili ovdje – zaključio je kapetan Bijelih.