Hrvati su danas proslavili blagdan Velike Gospe. Sva veća marijanska svetišta bila su posjećena unatoč koronavirusu. Svečanosti u Sinju završile su misom zahvale u 21 sat, a s gvardijanom Svetišta Gospe Sinjske razgovarala je Nova TV.

– Od 4 sata do 10 sati sve je bilo u redu. Oko 600 ljudi je bilo u dvorištu, onda smo pripremili za misu za 11 sati, pitao sam hoćemo li ostati vani, hoćemo li odgoditi. Pao je pljusak, mi smo na našu žalost otišli u crkvu, ja sam tada prekršio dvije epidemiološke mjere, distancu i nisu svi imali maske – rekao je Čovo.

Gvardijan kaže da je duh proslave Velike Gospe u nutrini, a ne u vanjskom pokazivanju.

– Lijepo je proći gradom, lijepo je da svatko sa svoga prozora može pozdraviti Gospu, kleknuti pred nju, ispovijediti se, to je duh pobožnosti i duh slavlja Velike Gospe – rekao je Čovo te dodao kako su upozoravali starije građane da ne dolaze, jer “mlađarija danas ne misli”, a mogli bi prenijeti virus svojim starijima.

– Moto ovogodišnjeg blagdana Velike Gospe je “Gospe budi nam spas” pa su u skladu s time molili za bolesnike, medicinske djelatnike i djelatnike domova i za prosvjetljenje da budemo odgovorni jedni jedni prema drugima – istaknuo je Čovo.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime