GULAŠ, DIVLJAČ I TISUĆU RAFIOLA Torcida i kuhari udružili snage na trogirskoj rivi, žele izgraditi montažne kućice za Banovinu

Prikupljenim novcem planiraju izgraditi montažne kućice i poslati na Banovinu


Novac za Banovinu prikuplja i Torcida. U dogovoru s kuharima koji su u Petrinji pripremali hranu, na trogirskoj rivi kuhali su i prodavali gulaš i divljač, a Trogiranke su pripremile i tisuću rafiola, piše RTL.


Prikupljenim novcem planiraju izgraditi montažne kućice i poslati na Banovinu.

Više od dva tjedna kuhali su u Petrinji, a kada više nisu bili potrebni ovi kuhari odlučili su kuhati u Trogiru i tako nastaviti pomagati.

Mogu se kupiti i fritule

”Teća se vratila iz Petrinje. Takoreć nije se ni ohladila, već smo krenuli ponovno sa kuhanjem. Bila je već tamo od prvoga dana, prozvali smo je humanitarka”, rekao je kuhar Roko Puče.

”Mi smo prepoznali da tim ljudima treba pomoć. Ne želimo se miješati u politiku, mijenjati politiku, ali ti ljudi su bili razočarani, a toliko sretni kad su nas vidili. Jer smo im mi dali dah sreće, budućnosti, veselja”, kazao je kuhar Pero Savanović.

Bili su prvi kad je bilo najteže. I opet bi, kažu, sve ponovili.”Stvarno sam sretan, i to ponavljam svaki put, što sam kuhar u ovim trenucima sada jer naša pomoć je puno značila ovih prvih dana. Mislim da nema veće stvari nego nekome pomoć na ovaj način”, rekao je Antun Nišević, kuhar.

Ovoga puta kuhati su došli na poziv Torcide Trogir. U tećama ljubavi našli su se divljač i gulaš s njokima.”Ja sam sama, meni nema problema za mene skuhat, ali došla sam iz humanih razloga”, rekla je Marija iz Trogira.

”Došao sam uzeti objed za familiju i da pomognemo tim malim prilogom za stradale u potresu. I pomoć ćemo opet i još”, kazao je Nikša iz Trogira.

”Srce mi je puno. To je jedna divna gesta, jedan divni osjećaj”, rekla je gospođa Draga.

Kupiti se moglo i fritule i tisuću rafiola koje su pripremile vrijedne ruke trogirskih domaćica.

Pomoći želi i gradska vlast

”Potroši se jedno pola dana, možda malo više, u jednoj pripremi, u valjanju i na punit rafiole. Rafioli su naši tradicionalni kolači koji su iz Trogira i rade se s puno ljubavi”, rekla je Dina Rožić.

S puno ljubavi navijači i kuhari planiraju izgraditi i montažne kućice za one koji ih još nisu dobili.

“Torcida već ima ljude koji će dat ruke za napravit. Materijal ćemo kupit od novaca koje danas zaradimo i napravit ćemo jedno dvije do tri kućice montažne i odnit gore kome je baš najpotrebitije”, rekao je kuhar Puče.

Pomoći želi i gradska vlast.

”Vidimo kako je i Trilj. Nešto gledamo slično, da napravimo neku montažnu kuću u koju bi onda jednu obitelj zbrinili”, izjavio je gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

Jer, znaju svi, najvažnije je ljudima pomoći i pokazati da u svojoj nevolji nisu sami.

Moja reakcija na članak je...
Vau
11
Haha
0
Hagić
9
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime