Kišno nevrijeme zahvatilo je dio Dalmacije u noći s četvrtka na petak. Niz olujnih oblaka razvio se nad morem te je navečer zahvatio šire šibensko područje, a sredinom noći zahvatio je i splitsko.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, u Zlarinu su posljednja 24 sata, do 1 sat iza ponoći, pale ekstremne 122 litre kiše po kvadratnom metru. Većina te kiše pala je zadnjih 6 sati. Na šibenskom području tijekom prosinca prosječno padne 93 litre kiše po kvadratnom metru, što znači da je količina oborina koja je pala zadnjih nekoliko sati premašila mjesečni prosjek.

Oborine zadnja 24 sata, do 1 sat iza ponoći (Pljusak.com)

U Brodarici su pale 93 litre, a slijede Gračac 87, Skradin 78, Bilice 64, Šibenik – Krvavice 58, Krapanj 50, Split – Mejaši 35, Komiža 34, Žrnovnica 30… U dijelu Dalmacije pada tuča, ali zasad nema dojava o mogućoj šteti.Obilne oborine bile su praćene vrlo intenzivnom grmljavinom, kao da se radi o toplijem dijelu godine, a ne da smo 24 sata od prvog dana kalendarske zime. Bez obzira na obilne oborine, noć je natprosječno topla, pa u mnogim dijelovima Dalmacije temperatura doseže 15 Celzijevih stupnjeva.

Kiše će biti tijekom noći, a onda će se vrijeme u drugom dijelu petka prolazno smiriti. Novo kišno nevrijeme zahvatit će nas sredinom subote i u prvom dijelu nedjelje. Zadržat će se toplo.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime