I solinski gradonačelnik, Dalibor Ninčević, uputio je čestitke Dini Levačić koja je preplivala kanal Tsugaru u Japanu koji se nalazi između najvećeg japanskog otoka Honshua i Hokkaida.

Iako su Dinu cijelim putem pratili visoki valovi i jak frontalni vjetar preplivala je kanal za 7 sati, 13 minuta i 15 sekundi i time je postavila jedno od najboljih vremena i postala tek 67. osoba koja je preplivala kanal Tsugaru.

Ninčević je svoju čestitku Dini objavio na FB profilu, prenosimo je u cijelosti.

“[BRAVO DINA]

Noćas je naša Solinjanka Dina Levačić postala 67. osoba na svijetu koja je preplivala kanal Tsugaru u Japanu i time se približila cilju osvajanja “7 velikih”, 7 plivačkih maratona koje je do sada u svijetu otplivalo tek 7 osoba. (Do sada je preplivala Catalinu, La Manche, Molokai i Tsugaru, a ostali su Sjeverni kanal, Gibraltarski tjesnac i Cookov kanal).

Ne možemo plivati umjesto nje ali smo pomogli ekspediciju. Grb grada Solina je bio uz nju i u Japanu, sretni smo i ponosni na njen uspjeh, željni njenog povratka i razgovora o pothvatu, te je, kao i do sada, spremni poduprijeti i u novim izazovima.

Bravooooo Dina, čestitamo svim srcem <3″, napisao je solinski gradonačelnik.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime