Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

GRAND GOURMET 2021 - Idućeg tjedna u splitskom Radisson Blu počinje veliko međunarodno natjecanje konobara, barmena i barista

[FOTO] Tri dana natjecanja konobara, barmena, barista i restorana uz enogastro radionice i degustacije
D.D. / Foto: Skmer / Grand Gourmet3. prosinca 2021. 16:51
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Međunarodno natjecanja konobara, barmena, barista i restorana Grand Gourmet 2021, održat će se od. 7. do. 9. prosinca u Splitu, a po prvi u Radisson Blu Resort & Spa hotelu. Manifestaciju organiziraju udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija i partneri uz podršku Turističke zajednice grada Splita, a uporedo s natjecanjima festival donosi niz strukovnih edukacija uz degustacije, okrugli stol na temu pospješivanja sezone te posebne radionice za ugostitelje, kuhare i zaposlene u F&B sektoru kako unaprijediti ponudu te optimizirati poslovanje. Edukacije namijenjene su profesionalcima; ugostiteljima, kuharima i zaposlenima u HoReCa sektoru, a zainteresirani se trebaju prijaviti za sudjelovanje te imati covid potvrdu.

Grand Gourmet (1)
GALERIJA
Kliknite za pregled

Grand Gourmet je manifestacija koju su Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija  2015. godine pokrenuli u suradnji s Hrvatskom udrugom barmena u Makarskoj, a posljednje dvije godine domaćin ovom festivalu je grad Split. Prilika je to da se konobari, baristi, barmeni, turističko ugostiteljske škole i najbolji timovi hotela i restorana okušaju u nizu natjecateljskih vještina te zasluže medalje i osvoje nagradne fondove po pojedinim kategorijama.

Individualna natjecanja profesionalaca omogućavaju prezentacije osobnosti, vještina i kvalitete konobara i barmena, a nastupi dvočlanih timova, kuhara i konobara, u pripremi i posluživanju jela za četiri osobe, izravna su prezentacija konoba, restorana i hotela u kojima rade. Glavni cilj projekta je promocija, edukacija i usavršavanje ugostiteljskih djelatnika, njihovih znanja i vještina te unaprjeđivanje struke te približavanje struke budućim naraštajima i uvođenje noviteta - istaknula je Alma Harašić Bremec, organizatorica Grand Gourmeta.

U utorak, prvog dana festivala, od 9 sati kreću master classovi na temu room servicea, sljubljivanja vina s tartarom i carpacciom divljači te o pripremi halal jela koji će se održati u poslijepodnevnim satima. U 13 sati u utorak prva su timska natjecanja kuhara i konobara u kategoriji Chef’s table (u pripremi hrane i posluživanju gosta - člana žirija), a timovi srednjih ugostiteljskih škola nadmetat će se u sinkroniziranom posluživanju.

U srijedu prvi je master class Mediterranean Culinary Artsa o vrhunskim tehnikama

pripreme bijele ribe uz i jela sljubljivanje s vinima, a nakon toga okrugli stol "Uspješna sezona nije slučajna". Istog dana je master class o kavama i baristima, a u 16 sati je radionica uz kušanja pod nazivom Sljubljivanje slastica i slatkih kapljica. Baristi će se toga dana od 14 sati  boriti za titule i novčane fondove u izradi napitaka na bazi espressa, signature drinka i latte artu. Uporedo će se održavati individualna natjecanje konobara u pripremi i posluživanje tatar bifteka te ribe u soli s vinima.

Treći dan Grand Gourmeta, u četvrtak 9. prosinca, započinje još jednim Mediterranean Culinary Arts master classom, ovaj put na temu plave ribe, a istog dana je i hands on” radionica "Blagdanski kokteli" koju vodi višestruku prvak Hrvatske Mario Majcen.  U četvrtak su na redu su natjecanje barmena u kategorijama Aperitivni koktel, Long Drink te Sinkronizirani koktel. Istoga dana je i nadmetanje u Flaire kategoriji, pripremi koktela uz žongliranje bocama i barskim priborom.

 - Čovjek je zaista ključ uspjeha u turizmu i ovakva događanja pružaju priliku za međusobnu razmjenu znanja i iskustva koja su iznimno važna za stvaranje profesionalaca, a samim tim stvaramo uspješnu destinaciju. Pod sloganom „Kliknimo na Advent“ održava se ovogodišnji Advent u Splitu ispunjen brojnim programima online i uživo, a sve posjetitelje očekuje bogati gastro i glazbeni program do 6. siječnja 2022. godine. Upravo Grand Gourmet 2021, kao dio programa, dodatno će osnažiti promociju djelatnika u ugostiteljstvu kao važnih nositelja turističke ponude i promociju gastronomske ponude Splita – poručili su iz Turističke zajednice Grada Splita.

NAGRADE I PRIZNANJA: po kategorijama će se dodjeliti zlatne, srebrne i brončane medalje, diplome i posebne nagrade za pobjednike.

Sinkronizirano posluživanje 3.000 kn

Konobar 3.000 kn (natječe se u 2 kategorije)

Chef’s table 5.000 kn

Barista 3.000 kn (natječe se u 3 kategorije)

Barmen 3.000 kn (natječe se u 2 Classic kategorije)

Barmen Flair 3.000 kn

Prijave za natjecanja i edukacije: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili na linku:  https://www.skmer.hr/grand-gourmet/

PROGRAM:

UTORAK, 7.12.2021.

09:00 – 10:15 Predavanje i master class: Room service - Mario Pavić

10:30 – 11:45 Tartari i carpaccia od divljači sljubljeni s vinima - Nebojša Rajković i Damir Zrno, Badel 1862

13:00 Natjecanje Sinkronizirano posluživanje i

natjecanje Chef’s table

16:30  Master Class: Halal – chef Hamid Hadžić

18:00  Proglašenje

SRIJEDA, 8.12.2021.

09:00 Mediterranean Culinary Arts master class: vrhunske tehnike

u pripremi bijele ribe i sljubljena vina - Željko Neven Bremec i Damir Zrno

11:00 Okrugli stol: Uspješna sezona nije slučajna

12:30 – 13:30 Master class: Kava i barista - Dušan Kerić, Illy

14:00  Natjecanje barista i natjecanje konobara

16:00 – 17:30 Sljubljivanje slastica i slatkih kapljica, radionica

18:00 Proglašenje

ČETVRTAK, 9.12.2021.

09:00  Mediterranean Culinary Arts master class: vrhunske tehnike

u pripremi plave ribe i sljubljena vina - Željko Neven Bremec i Damir Zrno

11:00 Blagdanski kokteli, “hands on” radionica - Mario Majcen, Badel 1862

13:00 Natjecanje barmena

Flair show

18:00 Proglašenje

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Dok su u Hrvatskoj teme ustaše i partizani, sin komiškog ribara osvaja Nobela za fiziku. Tko je John M. Martinis?
5
sat
Dok su u Hrvatskoj teme ustaše i partizani, sin komiškog ribara osvaja Nobela za fiziku. Tko je John M. Martinis?
Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
5
sat
Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
Trener iskreno o problemu koji često viđa kod klijenata: "To stvara pritisak i frustraciju jer realnost pokazuje da svaki čovjek ima svoje granice"
5
sat
Trener iskreno o problemu koji često viđa kod klijenata: "To stvara pritisak i frustraciju jer realnost pokazuje da svaki čovjek ima svoje granice"
Marinić nam je komentirao presudu Visokog upravnog suda: "Ona nije rezultat preispitivanja suštine ograničenja prometa, nego isključivo formalnih i proceduralnih propusta"
5
sat
Marinić nam je komentirao presudu Visokog upravnog suda: "Ona nije rezultat preispitivanja suštine ograničenja prometa, nego isključivo formalnih i proceduralnih propusta"
Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
5
sat
Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Sukob na Sućidru, teško ozlijeđen maloljetnik
    Sukob na Sućidru, teško ozlijeđen maloljetnik
    4. prosinca 2025. 12:06
  • Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    4. prosinca 2025. 16:36
  • SPLIT Izbodeni policajac teško je ozlijeđen, napadača uhvatila policija
    SPLIT Izbodeni policajac teško je ozlijeđen, napadača uhvatila policija
    4. prosinca 2025. 07:43
  • I TO SMO DOČEKALI Probijena lijeva tunelska cijev tunela Gladnjici na brzoj cesti čvor Mravince – čvor TTTS
    I TO SMO DOČEKALI Probijena lijeva tunelska cijev tunela Gladnjici na brzoj cesti čvor Mravince – čvor TTTS
    4. prosinca 2025. 14:45
  • Veliki je prometni kolaps u Splitu i okolici: "Nema teorije da se ovo riješi uskoro"
    Veliki je prometni kolaps u Splitu i okolici: "Nema teorije da se ovo riješi uskoro"
    4. prosinca 2025. 14:37
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.