Gradu Kaštela bespovratno odobreno 3,7 milijuna kuna za obnovu Vile Nika

Obnova Vile Nika započela je krajem prošle godine, a cilj projekta je sprječavanje daljnje devastacije te revitalizacija zaštićene baštine kroz jasno određenu namjenu

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije donijelo je Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava Gradu Kaštela za projekt „Revitalizacija Vile Nika – Centar za zaštitu kulturne baštine i klimatske promjene“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.


Sredstva se dodjeljuju u iznosu nešto većem od 3,7 milijuna kuna koja predstavljaju 85 posto prihvatljivih troškova projektnog prijedloga dok će preostalih 15 posto financirati Grad Kaštela u iznosu od 665 tisuća kuna.

Obnova Vile Nika započela je krajem prošle godine, a cilj projekta je sprječavanje daljnje devastacije te revitalizacija zaštićene baštine kroz jasno određenu namjenu. Sama sanacija građevine je u skladu sa Specifičnim ciljem 6e2 Obnova brownfield lokacija (bivših vojnih i/ili industrijskih područja) unutar ITU iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Građevina će nakon obnove imati poslovno-društvenu namjenu. U njoj će se smjestiti kavana u prizemlju, uredi na sve tri etaže i višenamjensku dvorana na prvom katu sa pomoćnim prostorijama. Uredi koji se nalaze u građevini koristi će se isključivo za potrebe Turističke zajednice. Višenamjenska dvorana smještena na prvom katu površine 22,9 m2 koristit će se isključivo za javne događaje i sadržaje (promocije, radionice, sastanke, fokus grupe)  i njeno korištenje se neće naplaćivati. Prostor kavane koji je u prizemlju ukupne neto površine 70,7m2 (60,7 caffe + 10,00 wc s predsobljem) + 15,6 m2 terase  dati će se u najam  putem javnog natječaja.

– Realizacijom ovog projekta grad će dobiti sadržaje kojima će pridonijeti razvoju turizma te ujedno očuvati specifični primjer secesijske građevine na području Kaštela. U ovom mandatu gradska uprava poduzela je sve da se pokrene rekonstrukcija, ali i proces ishođenja dokumentacije koji je bio dugotrajan jer se radi o zaštićenom objektu – poručuje gradonačelnik Denis Ivanović.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime