Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara putem Facebooka je uputio poruku osnovnoškolcima, ropditeljima, djelatnicima obrazovnih ustanova, ali i svim građanima, povodom početka nove školske godine.

Drage moje školarke i školarci,
pred vama je nova školska godina, novi izazovi, puno rada i truda, novoga znanja, ali i puno radosti s kojom ćete, uvjeren sam, ući u vaše učionice nakon zasluženog ljetnog odmora. Siguran sam da ste se poželjeli svojih prijatelja pa pomalo i obaveza koje nikada nisu teške kad ih prati vrijedan rad i trud. A upravo su ustrajan rad i trud uz pomoć i vođenje vaših učiteljica i učitelja pravi put kojim želim da hrabro i veselo kročite u novu školsku godinu. Poštujte svoje učiteljice i učitelje, ali i jedni druge pa ćete sa zadovoljstvom postići željene rezultate. Važno je da stremite ka upijanju znanja i vještina koje će vas obogatiti i pomoći vam da kroz svijet odraslih koračate s puno samopouzdanja i osobnog ispunjenja. A onda će dobre ocjene doći. Ne zaboravite se puno smijati i družiti, neka vam prijatelji uvijek budu ispred mobitela i digitalnih uređaja koje koristite kao alat, a ne nadomjestak društvu vaših vršnjaka i igri na otvorenom. Budite solidarni, aktivni i plemeniti, osobito budite dobri i nježni prema onima kojima treba pomoć. Pazite na naše prvašiće i budite im pri ruci, oni posebno trebaju vaše iskustvo i pomoć u svojim prvim školskim koracima.

Dragi roditelji,
čestitam vam na uloženom trudu i predanosti prema vašim mališanima, budite im i dalje najbolji uzori, podrška i oslonac, pružite im puno ljubavi i s povjerenjem u učitelje i profesore s optimizmom zakoračite u novu školsku godinu koja za našu djecu treba biti naljepša avantura. Nadamo se da su osigurane knjige i udžbenici rasteretili vaš kućni budžet i makar djelomično umanjili stres koji prati svakog roditelja uoči početka nove školske godine.

Poštovani ravnatelji, nastavnici, profesori i svi pedagoški djelatnici,
na vama je najvažniji, najodgovorniji, ali i najugodniji dio posla. Vi ste prijenosnici znanja, ali i vrijednosti koje naša djeca trajno nose sa sobom iz školskih klupa. Ovaj grad i svi mi uvijek ćemo vas pratiti i podržavati na vašoj plemenitoj zadaći i učiniti sve da se u svom pozivu i izazovima koje nosi osjećate ispunjeno i dostojanstveno. Ulaganja u škole, podizanje pedagoških standarda i uvjeta rada za sve vas i vaše učenike naša su ključna zadaća i prioritet u koji ulažemo puno rada, truda, ali i srca, a svaki rezultat ispunjava nas i veseli, vjerujemo jednako kao i sve vas.

Dragi sugrađani, dragi vozači,
molim vas za pojačan oprez u prometu. Pazite na djecu u prometu i poštujte i njihove i naše znakove. Samo zajedno, uz puno tolerancije i odgovornosti jedni prema drugima možemo i moramo našim mališanima omogućiti siguran i bezbrižan početak nove školske godine.

Sretno svima – napisao je.