Gradonačelnik pozdravio održavanje EUSA 2017 u Splitu: Dino Rađa i Roko Ukić učili Izbornika Denu igrati košarku

Krstulović Opara je je istaknuo važnost razvijanja i promocije Splita kao grada sveučilišnih sportov

U Splitskom sportskom sveučilišnom savezu danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljeno održavanje Europskih sveučilišnih prvenstava u košarci, odbojci na pijesku i sportskom penjanju – „EUSA Split 2017.“ Ovaj sportski događaj održava se u Splitu od 25. do 30. srpnja.


Konferenciji je nazočio i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je istaknuo važnost razvijanja i promocije Splita kao grada sveučilišnih sportova. „EUSA Split 2017.“ čine, kako je naveo gradonačelnik, sportska događanja koja će, osim natjecateljskog duha, promicati i učenje, druženje, te stvaranje novih prijateljstava među studentima-sportašima.

– Grad Split je podržao ovu manifestaciju koja je sjajna promocija Splita, ali i naše domovine. Na natjecanju će sudjelovati natjecatelji iz 27 europskih zemalja koji će u našem gradu boraviti pet dana. Želim svim natjecateljima dobre rezultate, što više medalja, ali i ugodne dane u Splitu te da svojim kućama ponesu što ljepše uspomene. Ovaj događaj je veliki organizatorski zahvat i na tome čestitam organizatorima i volonterima. No, posebno zahvaljujem volonterima koji su, kada se požar prošlog tjedna približio Splitu, odmah nesebično uskočili u pomoć – istaknuo je gradonačelnik Krstulović Opara.

Prof.dr.sc.Boris Maleš, prorektor za studente, studentski standard i studentski sport Sveučilišta u Splitu naveo je kako održavanje Europskih sveučilišnih prvenstava potvrđuje da „Split kao najsportskiji gradu na svitu“ nije puka fraza već realnost. Toni Gamulin, predsjednik Splitskog sveučilišnog sportskog saveza informirao je kako će za vrijeme trajanja natjecanja u Splitu boraviti ukupno 400 sportaša iz cijele Europe. Kako je naveo Gamulin, svečana ceremonija otvaranja Europskih sveučilišnih prvenstava održava se na Prokurativama, 26. srpnja s početkom u 21 sat kada će se održati defile sportaša sudionika.

Konferenciji je nazočio i Izbornik Bernard Perić.

– Nakon što ga Dino Rađa nije uspio ništa naučiti, Izbornik je nastavio raditi na svojoj košarkaškoj edukaciji pa je u pomoć pozvao Roko Leni Ukić, a je li ostalo neodgovorenih pitanja – pogledajte u nastavku – stoji na Facebook stranici događaja.


[fbvideo link=”https://www.facebook.com/eusasplit2017/videos/332116430545567/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0