Grad Split sudjeluje u provedbi EU projekta „SUTRA“ (Sustainable Transport in Adriatic coastal areas and hinterland) iz programa prekogranične suradnje „Italija – Hrvatska“, a cilj projekta je promicanje koncepata mobilnosti te provedba pilot akcije za stvaranje multimodalnih usluga prijevoza kroz e-mobilnost u sklopu sustava javnih bicikala i punjača za e-vozila.

Nositelj projekta je Grad Caorle (Italija), a ostali projektni partneri su: gradovi Chioggia, Ravenna i Pescara, Intermunicipalities Territorial Union Riviera Bassa Friulana iz Udina i Institut za međunarodnu sociologiju Gorizia, iz Republike Italije te grad Poreč, općina Vodnjan i Splitsko-dalmatinska županija iz Republike Hrvatske.

S obzirom da je Grad Split, u suradnji s komunalnom tvrtkom Split Parking d.o.o., kroz EU projekt „REMEDIO“ iz programa INTERREG MEDITERAN, na području grada Splita uspješno implementirao Sustav javnih bicikala na osam lokacija, ciljevi i aktivnosti projekta SUTRA uklapaju se u napore Grada da podigne svijest o važnosti korištenja energetski prihvatljivih prometnih rješenja.2 KOMENTARI

  1. Rađe napravite natjecaj i dajte svakome stanovniku koji se prijavi na nega elektricnu biciklu,po izboru u vrijednosti 2000e uz mogucnost nadoplate za bolju.Bit ce van jeftinije za kupit, jeftinije za odrzavat, korisnicima ce bit pristupacnije i jednostavnije i potaknit ce te ljude na kretanje i potaknit ce te koristenje obnovljivih izvora energije.I svi zadovoljni… Il opet neko nekome nesto namista?

    • Točno. Ovako će se veliki dio novaca “preliti za bespotrebne konzultante”… Više puta viđeno. No što kada nestane novaca iz fondova, kako će onda vezaši po strankama preživljavati?

Comments are closed.