Tijekom današnje 67. sjednice Vlade Republike Hrvatske donesena je Odluka o izuzimanju od prodaje dionica izdavatelja HNK Hajduk š.d.d., Split.

67 - 16

Naime, današnjom odlukom Vlade radi se na prijenosu 9,82 % dionica Centra za restruktuiranje u vlasništvo/na prodaju Gradu Splitu.

Riječ je o 52.690 dionica HNK Hajduk Split nominalne vrijednosti 26.345.000,00 kuna koje je će i formalno postati vlasništvo Grada Splita potpisom ugovora između predstavnika Grada i ravnatelja Centra za restrukturiranje i prodaju. Dionice su prvotno bile vlasništvo Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanciju banaka (DAB) koja ih je dobila na osnovu svojih potraživanja u postupku preoblikovanja kluba u športsko dioničko društvo (bivšu dug kluba prema Komercijalnoj banci), piše nogometplus.

Republika Hrvatska odnosno Ministarstvo državne imovine je 30. lipnja ove godine s navedenom agencijom sklopilo Ugovor o prijenosu vlasništva nad dionicama stečenim u postupcima sanacije banaka bez naknade, a koji obuhvaća i predmetne dionice.

Potom je 4. listopada Ministarstvo državne imovine zaključilo Ugovor o ustupanju potraživanja čime su dionice kluba prešle u vlasništvo Centra za restrukturiranje i prodaju.

Nadležnom ministarstvu se 25. rujna 2017. godine dopisom obratio gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara te je zatražio prijenos udjela i drugih prava u vlasništvu Republike Hrvatske, a koji se udjeli i prava odnose na HNK Hajduk š.d.d., Split, na Grad Split, a u cilju kvalitetnijeg pristupa u upravljanju i kontroli procesa u klubu, piše nogometplus.

Današnjom odlukom Vlade RH napravljene su predradnje kako bi to prijenosa dionica uistinu i došlo te bi tako Grad Split trebao povećati svoj vlasničku udio u HNK Hajduk Split s trenutnih 56,1% na 65,92% dionica.

Podsjetimo i da je Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka u ožujku ove godine dobila pravomoćnu presudu kojom joj klub duguje 4,2 milijuna kuna na osnovu kamata koje su se računale od odluke o sudjelovanju DAB-a u postupku preoblikovanja kluba do stvarnog upisa DAB-a među dioničare, a to pitanje je još uvijek otvoreno, piše nogometplus.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0