Grad Omiš uplatio 100.000 kuna za teško bolesnu djecu: “Život malenih Nore i Ante doista je vrijedan, pozivamo i ostale da se uključe u akciju”

"Inovativni lijek koji bi mogao promijeniti tijek njihovih života još uvijek im nije dostupan, a zbog progresije bolesti vremena za čekanje nemaju"

Djeca koja boluju od spinalne mišićne atrofije jedini potencijalni spas imaju u lijeku Spinrazi, no jedna doza košta 640 tisuća kuna.


Još početkom veljače župan Blaženko Boban nakon sastanka s roditeljima djece oboljele od spinalne mišićne atrofije najavio je da će Splitsko-dalmatinska županija uplatiti pola milijuna kuna u Fond za posebno skupe lijekove, a sada dobre vijesti stižu i iz Omiš!

Naime, Grad Omiš danas je objavio da je uplatio 100 tisuća kuna na račun za inovativne lijekove otvoren pri Ministarstvu zdravstva. Ova će sredstva biti upotrebljena za liječenje djece oboljele od akutne spinalne mišićne atrofije i neuroblastoma, a na listi oboljele djece je i dvoje iz Omiša. Bez obzira na sve akcije koje su Omišani pokrenuli, teško oboljeloj djeci ovaj je lijek i dalje nedostupan. Hvale vrijedna gesta Grada Omiša siguran je pravi korak naprijed u rješavanju ovog problema.

“Poštovani načelnici i gradonačelnici,

odazvavši se na hvale vrijednu inicijativu župana Splitsko-dalmatinske županije, Grad Omiš je uplatio 100.000,00 HRK na račun za inovativne lijekove otvoren pri Ministarstvu zdravstva za liječenje djece oboljele od akutne spinalne mišićne atrofije i neuroblastoma.

Na popisu teško oboljele djece nalaze se i dvoje naših malenih Omišana, trogodišnja Nora Rogošić i dvogodišnji Ante Kovačić. Građani Omiša već su pokazali veliko srce mnogobrojnim odazivom na manje akcije za Antu i Noru održane u okviru omiškog Božićnog grada, kao i na humanitarni koncert Božić u klapskom ruhu te dobrotvornu malonogometnu utakmicu pod sloganom Život je vrijedan.


Život malenih Nore i Ante doista je vrijedan, kao i životi sve oboljele djece. No inovativni lijek koji bi mogao promijeniti tijek njihovih života još uvijek im nije dostupan, a zbog progresije bolesti vremena za čekanje nemaju. Svaki je dan bitan.

Zato kao gradonačelnik Grada Omiša od srca molim i pozivam sve općine i gradove neka se uključe u akciju prikupljanja sredstava prema vlastitim mogućnostima.Pomozimo zajedno svoj oboljeloj djeci i njihovim roditeljima”, stoji na Facebook stranici Grada Omiša.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/officialomis/posts/2011489485786880″ bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0