Govorila o etičkim dvojbama vojnih vođa: Predsjednica održala predavanje kadetima na HVU

U svom predavanju Predsjednica je govorila o izazovima u globalnom i bližem sigurnosnom okruženju


Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica OSRH Kolinda Grabar-Kitarović održala predavanje kadetima HVU-a na temu “Razvoj vojnih vođa za 21. stoljeće”


Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović održala je na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” (HVU) u četvrtak, 14. studenog 2019. predavanje kadetima HVU-a na temu “Razvoj vojnih vođa za 21. stoljeće”.

Predavanju su, uz kadete sveučilišnih studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, nazočili načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov, zamjenik načelnika GS OSRH general-pukovnik Drago Matanović, zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen, savjetnik Predsjednice RH za obranu i nacionalnu sigurnost Zrinko Petener te čelnici ustrojbenih jedinica Učilišta.

U svom predavanju Predsjednica je govorila o izazovima u globalnom i bližem sigurnosnom okruženju te se osvrnula na izazove koji se nameću za vođe u 21. stoljeću. Govorila je o etičkim dvojbama vojnih vođa te naglasila moralno etičke vrijednosti hrvatskih branitelja naglasivši da je čovjek središta svega.

Predavanje su putem video projekcije pratili i kadeti studijskog programa Vojno pomorstvo u vojarni “Admiral flote Sveto Letica – Barba” u Splitu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime