Glasoviti meksički tenor Ramon Vargas stigao u Split

Glasoviti meksički tenor i jedan od najistaknutijih svjetskih opernih pjevača Ramón Vargas stigao je danas u Split gdje će u nedjelju 22. prosinca, na sceni Hrvatskog narodnog kazališta pjevati na gala-koncertu Za Điđija, posvećenom uspomeni na prije deset godina preminulog maestra Vjekoslava Šuteja.


I sam prijatelj i suradnik maestra Šuteja, Vargas se rado odazvao pozivu splitskog kazališta i splitskih prijatelja pokojnog maestra da nastupi na koncertu njemu u čast. Koncertom opernih zborova i arija Orkestra i Zbora HNK Split ravnat će maestro Ivan Repušić, učenik maestra Šuteja a uz Vargasa solist će biti i rumunjski bariton George Petean, jedan od najtraženijih verdijanskih baritona našeg vremena.

– Jako sam sretan i počašćen prilikom da nastupim na ovom koncertu. Bio sam jako dobar prijatelj sa Điđijem Šutejom. Prvi smo se put sreli u Grand Operi u Houstonu gdje je on bio umjetnički direktor. Kako je bio aktivan i u Sevilli gdje je osnovao Filharmonijski orkestar, govorio je odlično španjolski pa smo se vrlo lako povezali.

Nakon toga imao sam sreću s njim često surađivati, mnogo puta u Beču, u Meksiku, Monte Carlu, Houstonu… Imam samo lijepa sjećanja na njega kao čovjeka, prijatelja i, naravno, glazbenika – kazao je Ramón Vargas neposredno po dolasku na splitski aerodrom gdje su ga dočekali predstavnici HNK Split i slikar Zvonimir Mihanović u ime prijatelja pokojnog maestra Šuteja koji su značajno pomogli u organizaciji koncerta.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime