Sljedećeg se tjedna, od 12. do 18. studenog 2018., u preko 160 zemalja diljem svijeta održava Global Entrepreneurship Week (GEW), manifestacija koja se održava jednom godišnje, a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora posla koji pokreću startup-e i provode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice.

Ove će se godine navedena manifestacija održati u Splitu treću godinu za redom u organizaciji Studentskog poduzetničkog inkubatora, Ekonomskog fakulteta u Splitu, Poduzetničkog centra Split (PCST) i Udruge programera informacijske tehnologije (UPIT).
Različitim aktivnostima, od velikih natjecanja i događanja do networking druženja, GEW potiče sudionike da istraže svoje potencijale kao poduzetnici i inovatori te ih povezuje s potencijalnim suradnicima, mentorima i potencijalnim investitorima, upoznavajući ih s novim mogućnostima i prilikama.

GEW je, dakle, više od kampanje podizanja svijesti o poduzetništvu; to je platforma za povezivanje i suradnju – uključivanjem svih igrača duž poduzetničkog spektra u jačanju ekosistema diljem svijeta.

Splitski će se GEW održavati u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Splitu, a sastojat će se od edukativnih predavanja, radionica, panel diskusija, networking eventova i 24-satnog Hackathon natjecanju pod nazivom Smart City Challange koje će održati domaći i inozemni vanjski stručnjaci.

S obzirom da je ovo godina u kojoj sve više hrvatskih gradova istražuje i uvodi nova rješenja po “Smart City” standardima, dominantne teme na edukacijama bit će upravo posvećene novim, “smart” trendovima u svijetu poduzetništva. I ove godine imamo širok spektar poduzetnika predavača koji će svojim nastupom zaintrigirati sve okupljene.

Neki od zanimljivih poduzetnika koje ćete moći poslušati tijekom manifestacije su Dino Pavlić iz tvrtke Typeqast s temom “Digitalna transformacija u javnom sektoru”, Duško Nasić iz tvrtke Statim d.o.o. s temom “Rješenja za pametne gradove” ili pak Hrvoje Bujas, serijski poduzetnik i pokretač mnogih, nama danas nezaobilaznih internet alata kao što su Crno Jaje, GoHome, Osiguraj.me, s temom “Za biti Poduzetnik treba imati…?”

Čitav program i točne satnice predavanja i radionica možete pogledati na http://spi.efst.hr/gew/ , dok se prijave za sudjelovanje primaju na linku.

Prijave za natjecanje u programiranju „Smart City Challange“ pošaljite ovdje do 14. studenoga.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime