General Markač: Grad Zadar je junak Domovinskog rata

Na svim bojištima u Domovinskom ratu bili su Zadranke i Zadrani - istaknuo je Markač


Budnicom Gradske glazbe u Zadru je počelo središnje obilježavanje 27. godišnjice Dana obrane Zadra kad su branitelji zaustavili JNA i srpske paravojne postrojbe.


Na središnjem križu na zadarskom Gradskom groblju položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na hrvatske vojnike, policajce i civile žrtve Domovinskog rata, kojima je počast odao i umirovljeni general pukovnik Mladen Markač.

Pokraj spomen-obilježja u naselju Dračevac, gdje je uništeni tenk kojim su srpski agresori i JNA pokušali ući u opkoljeni Zadar, okupili su se brojni uzvanici, predstavnici braniteljskih udruga i članovi obitelji poginulih i nestalih branitelja.

– Junak! Grad Zadar je junak Domovinskog rata! I to nitko ne može osporiti. Ako kažem da su branitelji Zadra časno branili i obranili svoj grad, onda moram reći da se čast stječe djelima, a oni su to pokazali. Nisu oni branili i obranili samo Zadar, nego i cijelu Zadarsku županiju i Hrvatsku. Na svim bojištima u Domovinskom ratu bili su Zadranke i Zadrani. Hvala vam za to, dragi prijatelji – rekao je Mladen Markač te je u ime predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović uputio posebnu zahvalu svim braniteljima Zadra zato što su se “junački i časno oduprijeli srpskom agresoru, što su bili i ostali vjerni svojoj domovini”.

– I na Međunarodnom sudu pravde morali smo pobijediti i tamo su nam priznali: imali ste obrambeni i oslobodilački, ali i časni rat. Mi Hrvati moramo biti ponosni na takvo djelo i povijest – istaknuo je general Markač, a svojim mladim kolegama koji nose hrvatsku odoru i hrvatski grb, poručio neka služe svojoj domovini časno i profesionalno, kao što su to činili i veterani Domovinskog rata.

Pukovnik Marko Čulina, ratni zapovjednik zadarske 112. brigade, napomenuo je kako je u obrani Zadra plaćena visoka cijena.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime