GDJE JE “NESTALO” MORE? Nevjerojatni prizori: Diljem obale i otoka more “pobjeglo” za oko metar, brodice na suhom

Donosimo veliku FOTOGALERIJU

Tlak zraka na razini mora u Hrvatskoj i danas je prelazio visokih 1030 hektopaskala što znači da se nastavilo stabilno vrijeme. Ipak, za razliku od većeg dijela tjedna, u kojem je povremeno bilo magle uz obalu i na otocima, dani vikenda donijeli su buru koja je osobito tijekom nedjelje izrazito snizila udio vodene pare u zraku, a time je i vidljivost nakon duže vremena postala izvrsna.


Današnje najviše dnevne temperature zraka bile su od 12 do ugodnih 17°C. Prisjetimo se, u Kninu je početkom tjedna pao apsolutni temperaturni rekord za veljaču za bilo koju lokaciju u Hrvatskoj s izmjerenih 26,4°C.

Za razliku od prve dvije trećine zime, veljača je donijela prvu dugotrajnu stabilizaciju, većinom pod utjecajem prostrane anticiklone nad nama. Visoki tlak zraka utjecao je na postupno sniženje razine mora pa smo, umjesto u siječnju kada je to uobičajeno, najveće oseke u dosadašnjem tijeku godine doživjeli upravo ovih dana.

Prema podacima s mareografa (IZOR) u Starome Gradu i Veloj Luci, razina mora je oko metar niža u odnosu na stanje prije mjesec dana, a danas je vrhunac oseke bio kasno prijepodne.

Pogledajte kako je izgledala vrlo izražena oseka danas u Stobreču.

Moja reakcija na članak je...
Vau
31
Haha
11
Hagić
6
Hmmm
4
Plač
9
Grrr
3
Molim?
19

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime