Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela u gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu dodijelilo je plakete i zahvalnice Gradu Kaštela, gradonačelniku Denisu Ivanoviću, Zračnoj luci Split, Cemex-u, Riboli te kaštelanskim školama i vrtićima za dugogodišnju suradnju i pomaganje Crvenom križu u ostvarivanju humanih ciljeva.

– Crveni križ u Kaštelima ima dva interventna tima koji broje po 20 članova. Imamo toliko volontera da je nemoguće kazati točnu brojku jer se mnogi priključe onda kada nam je zaista potrebno, no gotovo uvijek ih ima minimalno 50. Svaka pomoć nam je dobrodošla posebno kad su poplave i požari u pitanju. Ovom prilikom zahvalio bi svim građanima koji prepoznaju naš rad, a ovaj put smo odlučili zahvaliti najzaslužnijim obrazovnim institucijama, tvrtkama, Gradu Kaštela i posebno gradonačelniku Denisu Ivanoviću koji nam uvijek izlazi u susret i koji je osnovao Udrugu sveti Jeronim koja se bavi humanim radom – kazao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Kaštela Petar Boljat.

– Čast je dobiti dva priznanja posebno kad je u pitanju humanost jer je Grad dugi niz godina davao potporu Crvenom križu, ali i oni su pomagali Gradu u svim situacijama kada su mogli. Njihova pomoć se ponajprije odnosi na sve moguće socijalne probleme na koje smo nailazili, a to su socijalno ugrožene obitelji, pomoć u prevrtanju vlaka u Rudinama, pomoć vatrogascima u požarima i darivanje krvi. Već 25 godina otkad postoji u Kaštelima, Crveni križ je mnogo pomogao našim građanima kada je bilo najpotrebnije i na tome im jedno veliko hvala – istaknuo je gradonačelnik Denis Ivanović.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime