Futsal poslastica 2 HMNL pred vratima: Studenti na derbi idu šezdesetkom!

Pogledajte kako je "izbornik Dena" najavio utakmicu

Oči čitave futsal javnosti u Dalmaciji ove će subote biti uperene u omišku dvoranu „Ribnjak“, gdje će se od 19:30 sati odigravati derbi vodećeg dvojca 2. Hrvatske malonogometne lige (JUG) – domaćeg MNK Olmissum te splitskog sveučilišnog kluba AFC Universitas.


Studenti u derbi ulaze s bodom prednosti, a obje ekipe dijele nadanja i ambicije koje bi im ova pobjeda ostvarila – jer, do kraja lige su samo četiri kola – a ova bi utakmica mogla otvoriti vrata tituli prvaka te potencijalnog plasmana u najviši razred domaćeg futsala. Upravo zato uzbuđenje raste iz dana u dan, a u Omišu gotovo da nema više karte koja bi osigurala mjesto na tribinama Ribnjaka, jer je interes za ovaj derbi – ogroman. U prošlom susretu, odigranom u 7. kolu, u studenom 2017., na prepunim tribinama Male dvorane Gripe (kada je oboren rekord posjećenosti jedne drugoligaške utakmice) – studenti su slavili s 3:2, tako da se ovaj uzvrat dugo iščekivao.

„Studenti“ su neupitno ovogodišnje iznenađenje na hrvatskoj futsal sceni, jer radi se o klubu koji je iznikao iz futsal reprezentacije Sveučilišta u Splitu, koja se natjecala (i natječe) u UniSport natjecanjima, da bi kao klub debitirali lani u županijskoj ligi. Nastup u 2. HMNL – JUG izborili su pozivnicom, a da se radi o ozbiljnoj ekipi i jednoj novini na sceni, dokazali su već kroz prvih nekoliko kola. Pozitivan rezultatski trend kroz 17 kola, doveo ih je do čelnog mjesta u ligi, a kreativnom promocijom putem društvenih mreža kroz šaljiva videa koja rade u suradnji s amaterskim glumcem Bernardom Perićem (Izbornik Dena), osvojili su srca kolega studenata. Klub krasi povratak osnovnim sportskim vrijednostima iz Olimpijske povelje, igrači su sadašnji i bivši studenti Sveučilišta u Splitu (a među njima ima i poznatih imena poput bivšeg reprezentativnog golmana Franka Bilića), muku muče s terminima i financijama, ali unatoč tome pokazuju da se trud i vjera isplate. Možda upravo zato u sve svoje utakmice ulaze sa svojim sloganom – „Samo viruj“.

Iz Universitasa su na kreativan način najavili derbi te pozvali svoje kolege studente da ih dođu podržati na tribinama Ribnjaka, poručivši da ako nemaju kako, u 19:30 mogu u Omiš stići „šezdesetkom“.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0