U svijetu se ožujak slavi kao Mjesec Frankofonije, a ove godine ta manifestacija ima i poseban značaj obzirom da se obilježava 50 godina Međunarodne organizacije Frankofonije.

Prokultura – Opservatorij kulturnih politika – Split na čelu sa predsjednicom i utemeljiteljicom dr. sc. Nansi Ivanišević i ove godine u sklopu Mjeseca Frankofonije pripremila je bogat kultrni i glazbeni program.

Glavno takvo događanje odvija se večeras u HNK Split gdje će na koncertu „Frankofonija u pjesmi“ nastupiti mladi nagrađivani natjecatelji proteklih Večeri francuske šansone zajedno sa posebnim gošćama, splitskom glazbenicom Anom Opačak te glumicom i pjevačicom Caroline Personne koja je došla iz Francuske upravo tim povodom. Osim samog nastupa na splitskom koncertu, nastupit će ovih dana i u Zagrebu, a proteklih nekoliko dana osim što je upoznavala ljepote Splita, održala je i svoje radionice pjevanja i interpretacije s mladim splitskim izvođačima koje ćemo i večeras čuti na pozornici HNK.

Uz glasovirsku pratnju maestra Jurice Karuze nastupit će i Gabriela Braičić, Zdravka Damjanović, Ema Kuzmanić, Ivona Mandić, Lovro Rimac i Đana Smajo.

Ulaznice za večerašnji koncert po cijeni od 40kn i 60kn možete nabaviti na blagajni splitskog HNK.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime