FOTOREPORTAŽA KROZ ZADAR Zadarska riva mamac je za sve

Ovaj grad bogate prošlosti i povijesti svojim gostima uvijek ima nešto za ponuditi

Prekrasan subotnji dan iskoristili smo za jednodnevni posjet Zadru. Zadar je jedan od najljepših dalmatinskih gradova, a godinama se “gura” da postane broj jedan turistička destinacija u Hrvatskoj. Ovaj grad bogate prošlosti i povijesti svojim gostima ima uvijek nešto za ponuditi. Kroz Poluotok možete naići na razne povijesne lokalitete koji će vas provesti još od doba Rimskog carstva, preko Mlečana, pa sve do modernih čuda arhitekture, poput Morskih orgulja ili Pozdrava Suncu.


Zadar je i grad bogate gastronomije, ali i vrhunskih lokacija za hedonističko ispijanje kave ili nekog drugog omiljenog pića.

Po samom dolasku u centar grada naišli smo na zanimljivu manifestaciju povodom Međunarodnog dana kulturne raznolikosti, koja s održavala na Trgu pet bunara. Ovaj događaj, kojeg su pratile brojne točke raznih kultura i nacija, posjetio je priličan broj turista, koji su mogli probati razna nacionalna jela, koja su poslužena povodom ove manifestacije.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/313773792377230/” bottom=”30″]

Daljnjom šetnjom preko najpopularnije i opjevane ulice u Zadru, naravno Kalelarge, spustili smo se preko Foruma, koji je bio poprište Antičkih dana, na Zadarsku rivu. Zadarska riva prekrasno je mjesto za šetnje uz more i uživanje u bujnoj vegetaciji, posebice veličanstvenim palmama. Mamac je i za kupače, prolaznike, ribare u smiraj dana, a s nje se, kako je jednom holivudski velikan Alfred Hitchcock rekao, pruža najljepši pogled na zalazak sunca. Na ovoj divnoj šetnici nalaze se i Morske orgulje, djelo arhitekta Nikole Bašića, koje uz pomoć valova i morskih struja stvaraju umirujuću glazbu za opuštanje i meditaciju na zadarskom suncu.

Kad smo kod sunca, tu je i jedna od najzanimljivijih instalacija, Pozdrav Suncu. Pozdrav suncu solarno prikuplja energiju koja se pušta noću i pruža osjećaj svjetlosne igre, ali i osvjetljava rivu. Ovo mjesto česta je stanica svakog turista i gosta za opaliti selfie, a mi smo u trenutku posjeta ovom mjestu naišli na zanimljive prizore koje možete pogledati u našoj fotogaleriji.


Zadar je svakako jedan od najljepših gradova Dalmacije, a naša topla preporuka za posjetiti ukoliko već niste iz Zadra, a i ako ste bili znate da se lijepo vratiti u dobrom društvu i kvalitetno provesti vrijeme.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0