Grad Sinj ove je godine ponovno ugostio ljubitelje dobre hrane na tradicionalnoj Tripicijadi, koja se održala u sklopu Krnjevalskih dana. Događaj, koji je okupio više od 30 ekipa iz Cetinskog kraja, ali i iz drugih dijelova Hrvatske te susjednih zemalja, održan je u petak 21. veljače na Trgu dr. Franje Tuđmana.
Tripicijada, kultna manifestacija koja slavi autohtonu deliciju – tripice, oduvijek je okupljala najbolje kuhare i zaljubljenike u gastronomiju. Cilj događaja je očuvanje i promocija ove tradicije, a organizatori su pozvali sinjske kuhare i kuharice, meštore i meštrovice od kužine da pokažu svoje kulinarsko umijeće u pripremi ovog specijaliteta.
Na ovogodišnjoj Tripicijadi, bili su prisutni i gosti iz susjednih zemalja, uključujući ekipu iz Hercegovine i Slavonije, što je dodatno obogatilo natjecateljski duh. Ekipa "Pršutoreznica Delikatesa" iz Sinja odnijela je prvo mjesto, dok su drugo i treće mjesto zauzele ekipe s Hvara i iz Čapljine, Mostar. Ove su ekipe svojim umijećem i strastvenom pripremom tripica zaslužile visoka priznanja.
Za posebnu atmosferu pobrinuo se i gradonačelnik Sinja, Miro Bulj, koji je uživao u svim kulinarskim čarolijama. Osim toga, Bulj je simbolično predao ključeve grada Krnjevalskoj udruzi iz Sinja, a oni će sada biti vladari u ovom gradu i će trajati barem desetak dana.
Nadodajmo i da je zabilježeno nekoliko trenutaka s druženja na Tripicijadi, a sve to možete vidjeti u galerijama fotografa Roka Pavlinušića, koji je bilježio svaki detalj ove nezaboravne manifestacije.
Sinj je tako i ove godine dokazao da je srce Dalmacije, koje svojim tradicijama i ljubavlju prema hrani ne prestaje oduševljavati. Ovaj gastronomski događaj postao je nezaobilazan dio karnevalskih aktivnosti, a svi su se već počeli pripremati za iduću Tripicijadu.