FINILO LITO Nevrijeme zahvatilo velik dio Dalmacije: Kod Sinja palo 50 litara kiše, munje parale nebo iznad Omiša

Bez obzira na današnji prodor nećemo se oprostiti od ljeta

Najavljena promjena vremena stigla je tijekom ponedjeljka do Hrvatske. U večernjim satima jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je dijelove Dalmatinske zagore.


Prema podacima mrežne postaje pljusak.com  do 22 sata najviše kiše palo je u Rudi pokraj Sinja, čak 47 litara po kvadratnom metru. Slijedi Trilj sa 15 litara po kvadratnom metru, Bisko sa 7, Velika Duvjakuša na Dinari sa 6, Golubić kod Knina 4 i Sveti Jure na Biokovu sa 3 litre po kvadratnom metru.

Hladna zračna masa stigla je i do Dalmacije. Osjetan pad temperature zraka navečer je započeo u Dalmatinskoj zagori. Najviše se osjetio u planinama. Primjerice, na Dinari je pala temperatura na 12, a na Biokovu na 15 Celzijevih stupnjeva dok je na sinjskom području temperatura zraka nešto prije 22 sata iznosila 19 °C.

Grmljavinski oblak sa Zagore proširio se na područje Mosora i grada Omiša.

Na sjevernom Jadranu zapuhala je bura koja će se ove noći proširiti na cijelu obalu te će ona upravo biti uvod u bitno svježiji utorak u odnosu na prethodne dane.

Neće svi dijelovi Dalmacije dobiti kišu tako da će u mnogim krajevima ostati potpuno suho, međutim, lokalno sa jačim grmljavinskim nevremenima može pasti preko 30 litara kiše po kvadratnom metru.


Današnje aktualno osvježenje dobro je došlo jer je posljednjih nekoliko noći bilo izrazito toplo. Sjetimo se da je posljednjeg dana kolovoza u noćnim satima temperatura zraka ponegdje bila iznad 30 stupnjeva.

Bez obzira na današnji prodor nećemo se oprostiti od ljeta jer će već u srijedu i četvrtak temperature u dijelovima Dalmacije ponovno doseći vrućih 30 Celzijevih stupnjeva uz obilje sunca. Međutim, krajem petka i u dane vikenda po svemu sudeći stiže novo pogoršanje s kišom i novim, još jačim zahlađenjem.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime