FEKALIJE IZ STANA IZNAD NJIH PADAJU IM NA GLAVU Na WC moraju s kišobranima

U školjku baca i raznu hranu, pa supružnicima u kupaonici završava, uz fekalije, i razno voće i povrće


Supružnicima Ljiljani Polih i Siniši Dumančić iz Osijeka, život u prizemlju zgrade posljednjih deset godina, kažu, pretvorio se u pakao nakon što su se iznad njih u stan doselile 54-godišnjakinja i njezina majka. Naime, od tada ne mogu koristiti vlastitu kupaonicu bez kišobrana jer im kroz kanalizaciju iz gornjega stana cure fekalije i štošta drugo.


– Njima non-stop curi i uzalud je što dolaze majstori i nastoje popraviti kvar kad već nakon mjesec dana bude isto. Problem je u tome što gospođa koja živi iznad nas nije psihički dobro i očigledno ne zna koristiti kupaonicu. U školjku baca raznu hranu, pa tako kod nas završava, uz fekalije, i razno voće i povrće, to se više ne da izdržati! Pitate me kako koristimo toalet? Obvezno noseći otvoreni kišobran – kazao je Dumančić za Glas Slavonije.

Dodaje kako očigledno svi do sada obavljeni radovi nisu dovoljni, odnosno da je vjerojatno negdje pukla cijev kroz koju se ispušta otpad, i to izravno njemu i supruzi u kupaonicu. Ni nakon spajanja cijevi, tvrdi naš sugovornik, situacija se nije promijenila.

Uzalud je, kaže, što je svoju susjedu i njezinu majku nebrojeno puta tijekom svih proteklih godina upozoravao na nužnu temeljitu sanaciju cijevi, te na pravilno korištenje toaleta. Dumančić tvrdi kako ona smatra da curi u njegovoj, a ne u njezinoj kupaonici i kaže kako je svaki pokušaj razumnog razgovora uzaludan.

Ovaj nesvakidašnji problem supružnicima ne stvara samo nelagodu zbog fekalija u kojima su, kažu, nekoliko puta i “plivali”, nego i ugrožava sigurnost zbog silne vlage. Tako su nedavno, kažu, bili bez električne energije neko vrijeme, i to nakon što je bojler “prsnuo”.

– Nije nam nimalo ugodno znajući da cijela kupaonica vlaži. Da ne govorim o tome kako nam unučad ili bilo tko drugi jednostavno ne mogu doći u goste, jer kako im pojasniti da moraju uzeti kišobran kad idu na toalet – ogorčeni su supružnici koji su, budući da žive u gradskom stanu, više puta pozivali Grad Osijek, što nam potvrđuje i Krešimir Jakić, voditelj Odsjeka za stambeno gospodarstvo Grada Osijeka, dodajući da je za potrebe žurne sanacije vodovodnih instalacija odabran izvođač radova u dva navrata pokušavao ući u stan i utvrditi koje je radove potrebno obaviti.

– Još 2012. godine upozorili smo najmoprimca opomenom pred otkaz ugovora i utvrdili osnovanost predstavke korisnika-suvlasnika stambene zgrade. Pozvali smo je da se radi osiguranja reda, mira i čistoće pridržava kućnog reda, no utvrdili smo da najmoprimac nema osnovne higijenske navike, stan je zapušten i neodržavan. Ako Grad ne uspije ući u posjed, tražit će se preko Općinskog suda u Osijeku privremena mjera radi otklanjanja daljnje štete. U međuvremenu, pokušat ćemo uspostaviti kontakt – pojašnjava Jakić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime