Evo što predsjednički kandidati misle o krilatici ‘Za dom spremni’

Odgovori su bili različiti


U utrci za predsjednika Republike Hrvatske jedanaestero je kandidata. Tko će od njih kao neposredno izabran na Pantovčaku provesti sljedećih pet godina vidjet ćemo 22. prosinca.


Večeras su među ostalim upitani i što misle o krilatici ‘Za dom spremni’?

Škoro: Pozdravljalo se njime za NDH, ali to je isto insignija koja je bila na rukavima HOS-a, pod tim pozdravom su pogibali i ja s tim nemam problema.

Babić: Prije 30 godina bila je zabranjena pjesma ‘Ustani bane’, kada je dozvoljeno, nitko je ne pjeva. Ništa ne treba braniti očito u ovoj državi.

Đapić: Ja sam ratni načelnik HOS-a. Bio sam onda za dom spreman, danas sam za dom spreman. To je pozdrav koji je zaustavio petokraku. Taj je pozdrav svetinja.

Grabar-Kitarović: Slažem se da treba raspravljati o tim nekim ideološkim pitanjima. ZDS jest bio ustaški pozdrav za vrijeme NDH, ali na insignijama HOS-a znači sasvim nešto drugo.Juričan: Čini mi se da vam Škoro, Đapić i Grabar-Kitarović uvaljuju ustašluk na stražnja vrata. Ja sam za korupciju spreman!

Kolakušić: Nemam potrebe, odgovorio sam već na ovakva pitanja.

Milanović: Ovi koji se pozivaju na Tuđmanu neka vide da se sa zgražanjem odnosio prema tome.

Kovač: Bezveze mi je da se bavimo pitanjima ustaša i partizana.

Orešković: Zašto su uopće bližnji ginuli u ratu? Sigurno ne zbog ovih jalovih debate koje ne vode u bolju budućnost. Ako je nešto neustavno, neustavno je u svim varijantama.

Peović: To je ekvivalent ‘Heil Hitler’. Zašto je nekome ta revizija danas bliska? Nekima je to važno samo da bi zatrli ideju boljeg i pravednijeg društva.

Pernar: Dok mi raspravljamo o ovome, ljude izbacuju iz domova. Ljudi, čemu ta farsa, čemu gluma? Zašto ne postavljate prava pitanja?

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime