Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Evo savjeta kako da vam čupavci uvijek budu mekani i sočni

Evo super savjeta za čupavce
D.D. / Foto: Screenshot YouTube1. siječnja 2025. 22:45
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Malo tko ne voli čupavce, a nama su definitivno jedan od onih kolača koji nas odmah vraćaju u djetinjstvo. Ako se još uvijek sjećate onih mekanih i sočnih koje je mama radila - evo nekoliko savjeta kako dobiti baš takve čupavce i što je zapravo ključno u pripremi.

1. Mekan i sočan biskvit

Za biskvit koristite maslac umjesto ulja - maslac daje bogatiji okus. Pazite da bude sobne temperature kako bi se dobro umiješao. Dodajte malo mlijeka ili jogurta, koji će učiniti biskvit mekšim. Biskvit nemojte prepeći - pecite ga na umjerenoj temperaturi (180 stupnjeva), na kojoj će ostati mekan i neće se osušiti. Testirajte ga čačkalicom - kada izađe suha, biskvit je gotov.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

2. Savršena čokoladna glazura

Pazite na pravi omjer čokolade i tekućine. Glazura ne smije biti previše gusta (teško se nanosi) ni previše rijetka (upije se i ne ostavi dovoljno okusa). Kombinirajte mlijeko, maslac i čokoladu u odgovarajućim omjerima. Dodajte malo šećera ako želite slađi okus. Glazuri možete dodati i malo ruma, vanilije ili narančine korice kako bi dobili poseban okus.

3. Kokos kao završni detalj

Obratite pozornost na kokos - ako koristite već otvoreno pakiranje kokosovog brašna, obavezno ga testirajte jer jednom kad je otvoreno, lako postane žilavo. Ako je kokos suh, a nemate mogućnost nabaviti drugi, lagano ga tostirajte pa će dobiti i dublji okus. Nakon što umočite kocke u čokoladu, rukama lagano pritisnite kokos kako bi se ravnomjerno zalijepio.

4. Pažljiva priprema

Izrežite biskvit na kocke kad je potpuno hladan da se ne mrvi. Koristite vilice ili štapiće za umakanje u čokoladnu glazuru, kako biste izbjegli nered. 

5. Čuvanje

Čupavci su najbolji kad malo odstoje (dan ili dva) kako bi se okusi proželi. Čuvajte ih u zatvorenoj kutiji na hladnom mjestu kako bi ostali svježi, prenosi Index.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
105
Haha
10
Nice
42
What?
4
Laž
4
Sad
14
Mad
9
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
VIDEO Na hotelu Marjan radnici rade i nedjeljom
7
sek
VIDEO Na hotelu Marjan radnici rade i nedjeljom
Gradonačelnica Supetra nakon uklanjanja HOS-ovog murala: "Obitelj mi je izložena napadima, pogotovo moj otac koji je branitelj"
19
min
Gradonačelnica Supetra nakon uklanjanja HOS-ovog murala: "Obitelj mi je izložena napadima, pogotovo moj otac koji je branitelj"
Zorina mast donirala 6.300 eura Udruzi za sindrom Down – Zagreb
33
min
Zorina mast donirala 6.300 eura Udruzi za sindrom Down – Zagreb
Izgleda da Livaje danas nema u početnom sastavu
42
min
Izgleda da Livaje danas nema u početnom sastavu
Pucnjava uznemirila građane, muškarac priveden mortus pijan
55
min
Pucnjava uznemirila građane, muškarac priveden mortus pijan
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Djevojka (29) oduzela prednost BMW-u koji je jurio 125 km/h: Poginuo njen sin (4) i pijani vozač (34)
    Djevojka (29) oduzela prednost BMW-u koji je jurio 125 km/h: Poginuo njen sin (4) i pijani vozač (34)
    20. prosinca 2025. 10:55
  • Splitski Mad Max: "Policija mi je trajno zaplijenila auto vrijedno 25.000 eura"
    Splitski Mad Max: "Policija mi je trajno zaplijenila auto vrijedno 25.000 eura"
    20. prosinca 2025. 21:35
  • Sjećate se ovog bivšeg splitskog gradonačelnika? Poznat je po skoku u more na Rivi
    Sjećate se ovog bivšeg splitskog gradonačelnika? Poznat je po skoku u more na Rivi
    20. prosinca 2025. 16:07
  • LOV, ORUŽJE I LUKSUZ Nacional: "Samo jedna lovačka puška Andrije Mikulića doseže 100 tisuća eura"
    LOV, ORUŽJE I LUKSUZ Nacional: "Samo jedna lovačka puška Andrije Mikulića doseže 100 tisuća eura"
    20. prosinca 2025. 10:27
  • VIDEO Požar zahvatio dva stana u središtu Trogira, 40 vatrogasaca ga gasilo
    VIDEO Požar zahvatio dva stana u središtu Trogira, 40 vatrogasaca ga gasilo
    20. prosinca 2025. 13:12
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
Copyright © 2017-2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.