Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Evo kako odmrznuti meso u nekoliko minuta: Sve potrebno već imate u kuhinji

Metal učinkovito provodi toplinu, privlačeći toplinu iz zraka i brzo odmrzavajući meso zahvaljujući izvrsnom kontaktu
D.D. / Foto: Pixabay28. rujna 2025. 17:21
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Koliko puta ste zaboravili izvaditi meso iz zamrzivača na vrijeme i onda vas je uhvatila panika pred kuhanjem? Tada počinje stresno traženje brzih rješenja da bi obrok bio spreman na vrijeme, a često i kompromitiranje recepta ili kvalitete hrane. Srećom, postoje trikovi koji mogu taj proces znatno ubrzati i olakšati. Većina ljudi zna da meso treba izvaditi iz zamrzivača noć prije ili barem nekoliko sati prije nego što ga želite upotrijebiti i ostaviti ga da se odmrzava. Također možete staviti vrećicu mesa u zdjelu s vodom ili je čak staviti u mikrovalnu pećnicu s opcijom odmrzavanja.

Međutim, ako želite brz način odmrzavanja mesa koji ne troši dodatnu energiju, jedna je žena podijelila svoj omiljeni način odmrzavanja mesa koji možete isprobati dok pripremate obrok, piše Daily Express. U nedavnom videu je koristila smrznuto mljeveno meso za pripremu rolade od mljevenog mesa i krumpira. Ono što je stvarno privuklo pozornost gledatelja bio je način na koji je odmrzavala meso. Smrznuto meso nalazilo se u prozirnoj plastičnoj vrećici, a žena je uzela dva velika lonca i jedan je okrenula naopako na kuhinjski pult. Zatim je vrećicu smrznutog mesa stavila na dno lonca prije nego što je drugi stavila na meso, s dnom okrenutim prema dolje. Nastavila je pripremati obrok dok se meso odmrzavalo, a onda ga je bila spremna upotrijebiti.

Kako funkcionira ovaj trik za odmrzavanje mesa? Metal učinkovito provodi toplinu, privlačeći toplinu iz zraka i brzo odmrzavajući meso zahvaljujući izvrsnom kontaktu. Ova metoda koristi svojstva metala za prijenos topline da bi značajno ubrzala proces odmrzavanja. Gornji lonac možete napuniti i toplom ili vrućom vodom da biste dodatno ubrzali proces. Iako vrijeme odmrzavanja varira ovisno o debljini i vrsti mesa, ova metoda može značajno smanjiti vrijeme u usporedbi s odmrzavanjem na zraku.

Ljudi su brzo podijelili svoje oduševljenje u komentarima. "Imao sam užasan dan, ali sam naučio kako odmrznuti meso. Hvala ti", napisao je jedan korisnik. "O, čovječe! Upravo sam izvadio mljeveno meso! Sad ću to probati!", dodao je drugi. Prema Agenciji za standarde hrane, najbolji način odmrzavanja mesa je staviti ga u hladnjak dok se ne odmrzne. To sprječava da se meso previše zagrije i time izloži bakterijama, prenosi Večernji list.

Također je važno upotrijebiti hranu unutar 24 sata nakon što je potpuno odmrznuta jer će se pokvariti na isti način kao da je svježa. Prilikom odmrzavanja hrane provjerite je li potpuno odmrznuta i je li srednji i najgušći dio hrane potpuno odmrznut. Djelomično odmrznuta hrana možda se neće ravnomjerno skuhati, što znači da štetne bakterije mogu preživjeti proces kuhanja.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
1
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Dok su u Hrvatskoj teme ustaše i partizani, sin komiškog ribara osvaja Nobela za fiziku. Tko je John M. Martinis?
5
sat
Dok su u Hrvatskoj teme ustaše i partizani, sin komiškog ribara osvaja Nobela za fiziku. Tko je John M. Martinis?
Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
5
sat
Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
Trener iskreno o problemu koji često viđa kod klijenata: "To stvara pritisak i frustraciju jer realnost pokazuje da svaki čovjek ima svoje granice"
5
sat
Trener iskreno o problemu koji često viđa kod klijenata: "To stvara pritisak i frustraciju jer realnost pokazuje da svaki čovjek ima svoje granice"
Marinić nam je komentirao presudu Visokog upravnog suda: "Ona nije rezultat preispitivanja suštine ograničenja prometa, nego isključivo formalnih i proceduralnih propusta"
5
sat
Marinić nam je komentirao presudu Visokog upravnog suda: "Ona nije rezultat preispitivanja suštine ograničenja prometa, nego isključivo formalnih i proceduralnih propusta"
Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
5
sat
Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Sukob na Sućidru, teško ozlijeđen maloljetnik
    Sukob na Sućidru, teško ozlijeđen maloljetnik
    4. prosinca 2025. 12:06
  • Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    4. prosinca 2025. 16:36
  • SPLIT Izbodeni policajac teško je ozlijeđen, napadača uhvatila policija
    SPLIT Izbodeni policajac teško je ozlijeđen, napadača uhvatila policija
    4. prosinca 2025. 07:43
  • I TO SMO DOČEKALI Probijena lijeva tunelska cijev tunela Gladnjici na brzoj cesti čvor Mravince – čvor TTTS
    I TO SMO DOČEKALI Probijena lijeva tunelska cijev tunela Gladnjici na brzoj cesti čvor Mravince – čvor TTTS
    4. prosinca 2025. 14:45
  • Veliki je prometni kolaps u Splitu i okolici: "Nema teorije da se ovo riješi uskoro"
    Veliki je prometni kolaps u Splitu i okolici: "Nema teorije da se ovo riješi uskoro"
    4. prosinca 2025. 14:37
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.