Podijelite

Europsko društvo već 12. godina obilježava Europski dan logopedije, dan posvećen određenoj problematici s područja jezično-govorno-glasovne komunikacije kojom se bave logopedi.

Jedna od najčešćih poteškoća djece predškolske i školske dobi te najučestaliji govorni poremećaj u općoj populaciji djece i najčešći razlog zbog kojeg roditelji traže stručnu pomoć logopeda jest nepravilan izgovor glasova. Također, može se reći da gotovo nema govorno-jezičnog poremećaja koji nije popraćen i poremećajem izgovora (bilo da se radi o poremećaju izgovora glasova ili nesigurnoj riječi).

Povodom obilježavanja Europskog dana logopedije, u ambulanti školske medicine Doma zdravlja Solin će se provesti besplatni pregledi i savjetovanje roditelja djece predškolske dobi s jezično – govornim odstupanjima s ciljem educiranja roditelja o razvoju predintelektualnih vještina neophodnih za uspješno ovladavanje tehnikom čitanja i pisanja.

Pregled i konzultacije će obavljati logopedinja Diana Burazin, prof. u ordinaciji liječnice školske medicine Vlatke Gabrić, dr.med. u četvrtak 15. ožujka u vremenu od 17 do 19 sati.Podijelite